Sud-àfrica, al capdavant en Inversions Directes Estrangeres d’Àfrica

Àfrica està vivint un moviment positiu en la seva economia gràcies als bons resultats d’inversió estrangera realitzats en aquest país . Després de patir l’any passat la crisi que va afectar a les matèries primeres, l’Àfrica ha aconseguit diversificar l’economia i la industrialització del continent. Gràcies a aquesta situació, Sud-àfrica es troba entre els cinc països africans que més Inversió Estrangera Directa (IED) està rebent actualment i és el primer mercat en relació al nombre de projectes amb 118 el 2015 (17% de la quota de mercat)

L’informe The Africa Investment Report recull que durant 2015 es van produir inversions per valor de 66.500 milions de dòlars en el mercat, que, encara que representa una caiguda del 24% respecte a l’any anterior, ha permès incrementar el nombre de projectes un 6%, fins a 705. en total, 495 empreses estrangeres inverteixen actualment a la regió.

Pel que fa a sectors, mentre la industrialització i l’extracció avancen, la inversió en infraestructures d’electricitat, construcció i noves tecnologies ja arriba al 44% del total.

Segons paraules del director Internacional de la Cambra d’Espanya, Alfredo Bonet, “el continent compta amb tres tendències favorables: una població jove, la urbanització i el creixement de les ciutats i la modernització tecnològica “.

Països inversors

Els principals països inversors en aquest continent són Itàlia, els EUA, França i el Regne Unit per quantitat invertida, i els EUA, el Regne Unit i França per nombre d’ projectes realitzats.

Les xifres del 2015 sobre la inversió bruta espanyola al continent africà van superar els 150 milions d’euros i van ser destinades, majoritàriament, a sectors com extractiu, financer, comerç, construcció i automoció. A més, el programa d’Aprovisionament d’Energia Independent d’Energia Renovable de Sud-àfrica (realitzat majoritàriament per enginyeries espanyoles) ha ajudat a generar inversions de prop de US $ 16.000mn en renovables entre 2012 i 2014 (segons el Fòrum Econòmic Mundial)

Finalment, destaca que, en l’última dècada, el comerç entre Espanya i Àfrica s’ha multiplicat per 2,5 , gràcies al fet que “el desconeixement del continent, de les seves oportunitats i dels seus reptes es va atenuant “, segons el director de Casa Àfrica, Luis Padró.

Practical Team i PIMEC aposten pel mercat Sud-africà oferint a les empreses un suport en origen i en destí amb un equip local professional i amb enfocament a resultats. Gràcies a l’experiència de l’equip local es facilita el coneixement del mercat, així com les relacions institucionals permetent una entrada al mercat sud-africà molt més senzilla i ràpida, oferint sempre una visió real i pràctica del mateix.

Sara Roche, Responsable del mercat sud-africà en Practical Team

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Beneficis de la formació online

Next Story

AGENDA EUROPA Setmana 28/Nov a 02/Des

Latest from Panorama