Alemany 1879, un cas d’èxit empresarial en el foment de la llengua catalana

Entrevista a Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany SL

PIMEC i el Departament de Cultura us van atorgar aquest premi per la vostra tasca de foment de la llengua catalana en la vostra activitat i l’etiquetatge dels vostres productes. Amb quines altres accions contribuïu a la continuïtat del català?? 

A més de tot l’etiquetatge i el catàleg de productes, utilitzem la llengua catalana en la comunicació interna, amb els clients, els proveïdors i altres agents socials i econòmics del territori. En la comunicació externa també fem ús de la llengua a les xarxes socials, la publicitat i els esdeveniments que organitzem o en què participem. El català és present en tots els nivells d’Alemany, fins i tot en el programari informàtic que utilitzem.  

Quins beneficis té per a la vostra empresa la comunicació amb el client en català? 

Doncs és una comunicació natural, directa, clara i sincera. La llengua catalana ens apropa a la nostra comunitat, és una manera de vincular-nos al territori i que la societat ens pugui percebre com una marca compromesa amb les seves arrels.  

Com creieu que ha evolucionat l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial en els darrers anys?? 

És cert que hem viscut un període en què l’ús del català s’ha normalitzat, però veig un present i un futur una mica preocupants. Ens fa la sensació que anem a menys en aquest ús i creiem que des del mateix àmbit empresarial cal potenciar-lo. 

Quina creieu que és la importància de fomentar la llengua catalana en l’àmbit empresarial? 

La llengua identifica un territori i és la base de la seva cultura. El món empresarial no pot actuar al marge d’aquest fet i ha de ser en si mateix una eina per mantenir l’ús de la llengua en qüestió. 

També heu estat seleccionats com a empresa modèlica en el projecte “El segell del Producte Lingüísticament Responsable”. Quins beneficis té per a vosaltres el distintiu?? 

Sí, aquest segell identifica els productes etiquetats en català a través d’un logotip inclòs en les seves etiquetes. L’objectiu és avançar en l’ús de la llengua catalana i també mostrar valors com el respecte pels drets i la diversitat lingüística. En aquest sentit, ser empresa modèlica d’aquest projecte ens dona una millor imatge de marca. Ens posiciona com una empresa compromesa amb el territori català i amb els nostres orígens.  

Per què creieu que és important per al foment de la llengua catalana que existeixin projectes com el Premi a la Qualitat Lingüística Empresarial dels Premis Pimes? 

Creiem que és una eina per posar en valor les accions o maneres de fer que tenim les empreses seleccionades. Alhora, aquests reconeixements a algunes iniciatives empresarials poden servir d’exemples perquè altres empreses segueixin el mateix camí pel que fa a accions de foment de la llengua catalana.  

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Cap a una Llei de Joventut i Justícia Intergeneracional amb visió de futur

Next Story

Quines obligacions legals tenen les empreses?

Latest from Competitivitat