Autònoms: El repte de consolidar l’activitat

Arran de la crisi econòmica i de les grans reestructuracions de plantilles de moltes empreses, alguns professionals han fet de la necessitat virtut, i han decidit endegar aquell negoci o activitat que tantes vegades havien pensat però al qual mai s’havien dedicat perquè la seva situació laboral era la de treballador per compte aliè.

Un cop fet el pas d’iniciar una nova activitat, els reptes són molts i diversos, ja que s’han de desenvolupar habilitats i coneixements que fins aquell moment no havien sigut necessaris.

Algunes d’aquestes noves variables són les següents:

  • El coneixement de l’entorn de la nostra activitat.
  • Els productes i serveis, així com els seus elements diferenciadors.
  • El màrqueting i el posicionament de l’activitat
  • La marca personal. Volem que sigui la nostra?
  • Aproximació al mercat. Com vaig al mercat identificat per mi?
  • Marges i operativa
  • Circuit administratiu per a un millor control
  • Reglamentació jurídica i marc jurídic sota els quals desenvoluparé la meva activitat
  • Finançament i liquiditat tenint en compte el temps de maduració i de cobraments

Aquestes són les variables més importants, però no les úniques, ja que a banda d’aquestes reflexions hem de tenir un nivell d’excel·lència i habilitat clarament identificat, així com la motivació per posar en funcionament aquesta nova situació; perquè més que un canvi de feina, el que estem buscant és un canvi de “forma de vida” i de modus vivendi.

Per donar suport a tots aquests reptes, des de PIMEC participem i gestionem el programa CONSOLIDA’T, destinat justament a millorar el desenvolupament de les activitats de l’autònom i a fomentar l’intercanvi d’experiències entre els participants, adaptant-les a cada situació específica.

Un altre dels objectius és oferir un acompanyament en aquest viatge per al desenvolupament i èxit de l’activitat com a autònom, i que tanta rellevància té en l’economia catalana; tant des del punt de vista econòmic com social.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Prepara la teva campanya de Nadal d’e-mail màrqueting

Next Story

Orientar el missatge de les empreses al seu target és fonamental per comunicar bé

Latest from Competitivitat