Prepara la teva campanya de Nadal d’e-mail màrqueting

Les festes s’acosten i tothom comença a preparar-les, i també a planificar les primeres compres. Ara és un bon moment per pensar en com serà la nostra campanya d’e-mail màrqueting. Quins aspectes hem de tenir en compte?

Escull la data, no l’enviïs massa aviat ni massa a prop de les dates de les festes, així podràs fer un recordatori de la campanya més endavant. Unes dates convenients són a partir del 10 de desembre, passat el pont.

Pensa en el disseny. Pel que fa al color, seràs fidel al teu disseny corporatiu o excepcionalment faràs servir la paleta típica d’aquestes dates? Quines imatges hi inclouràs? On situaràs els enllaços? Com seran els CTA?

També és bona idea segmentar el teu enviament, i adaptar el missatge en funció del grup de subscriptors a qui enviaràs la campanya; per exemple, nous subscriptors enfront de clients ja consolidats.

Faràs servir l’argument de la urgència? Missatges com “Això s’acaba…”, “Últims dies…”, són més eficaços en clients que ja han comprat amb anterioritat i estan satisfets. Si tenien previst tornar a comprar els teus productes, introduir un missatge d’oferta per un temps limitat que els pot incitar a comprar. Pel que fa a nous subscriptors, per captar-los com a nous clients és més bona idea enviar-los un codi de descompte com a benvinguda. Així, pots segmentar el teu enviament seguint aquest criteri, i augmentar d’aquesta manera l’èxit de la teva campanya.

A més, és un bon moment per seguir la competència. Per exemple, com han fet els seus enviaments del Black Friday? Sobre què escriuen al seu blog? Tenen idees que puguis adaptar a la teva estratègia?

Paral·lelament, el final d’any també és un bon moment per planificar l’estratègia de cara a l’any vinent.

Quina freqüència d’enviaments establiràs? Amb quins continguts? Et centraràs a enviar ofertes? Introduiràs també continguts informatius del teu blog? Com aconseguiràs nous subscriptors? Com aconseguiràs més conversions? Faràs campanyes de reactivació de subscriptors?

Fes un seguiment estadístic anual de les teves campanyes per tenir una visió global que t’ajudi a prendre decisions.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Finalitza el projecte EUeInvoicing per a la creació del nou estàndard europeu de factura electrònica

Next Story

Autònoms: El repte de consolidar l’activitat

Latest from Competitivitat