Ceres Roura: la internacionalització de la pime catalana

Ceres Roura és una empresa de Figueres que es dedica a la fabricació i venda de tot tipus d’espelmes de cera: perfumades, religioses, antimosquits i també complements. Els seus més de 100 anys d’història avalen aquesta petita empresa, líder en el seu sector gràcies a la passió per la feina ben feta, l’experiència i la constància de cinc generacions d’una mateixa família. Aquesta pime factura al voltant de 10 milions d’euros i, en l’actualitat, exporta a 33 països i fabrica una mitjana de 100.000 espelmes diàries, essent líders del mercat nacional. En total, utilitzen 4.000 tones de cera a l’any.

La qualitat, la innovació i la diferenciació són els factors que han portat Ceres Roura fins als nivells de creixement actuals i són elements en els quals també fonamentaran la seva estratègia a llarg termini. Aquests valors han estat premiats enguany per PIMEC amb el guardó a la petita empresa més competitiva, durant els Premis Pimes 2019.

El 2018, Ceres Roura ha creuat l’Atlàntic i s’ha llançat a l’aventura americana a través de la creació de la societat Roura Candles USA Inc., que ha iniciat l’activitat amb l’obertura d’una oficina a Nova York i un magatzem logístic amb estoc de producte a Miami. D’aquesta manera, l’empresa ha volgut impulsar el creixement del negoci al continent americà. A banda dels Estats Units, Ceres Roura també ha fet una aposta forta a Rússia, un mercat en el qual s’estan consolidant, i en diferents països del continent africà, com el Congo, el Camerun, Angola, Ghana, Costa d’Ivori, el Senegal, el Marroc…

Miquel Roura Roig, CEO i responsable d’exportació de l’empresa, ha cursat estudis en Administració i Direcció d’Empreses i compta amb un màster en màrqueting i comunicació. Explica la diversitat dels clients de Ceres Roura: “El nostre públic és ampli, ja que venem a cadenes de gran distribució, cadenes especialitzades en jardineria, decoració, etc.”. A més, destaca que les espelmes preferides dels clients són “les perfumades, les antimosquits i els difusors de perfum”.

D’altra banda, creu que la qualitat i la flexibilitat per adaptar-se a les necessitats dels clients és el distintiu de l’empresa, així com les seves accions enfocades a la Responsabilitat Social Corporativa (RSC): el reciclatge de residus, la instal·lació d’un circuit tancat d’aigua, la utilització de cera vegetal, etc.

Sobre l’equip d’aquesta pime, Miquel Roura diu que està format per 42 treballadors que fan tasques en diferents departaments: producció, logística, comercial, qualitat, disseny, compres i financer. Fa poc aquest equip s’ha ampliat amb la creació de la nova seu als Estats Units d’Amèrica que s’ha adaptat al tipus de producte i formats que utilitzen els clients americans, seguint la línia de crear 4 o 5 col·leccions noves cada any per ser capdavanters i presentar novetats dins el món de l’ambientació, tant en mercats internacionals com en el mercat nacional.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Noves eines per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa

Next Story

Calcula la teva pensió de jubilació

Latest from Competitivitat