Covid-19: diversos països prohibeixen l’entrada a turistes espanyols

Arran de la crisi sanitària i econòmica que està causant el Covid-19, més conegut com a coronavirus, són diversos els països que han optat per prohibir l’entrada de turistes provinents de països on hi ha episodis de contagi, com per exemple Espanya.

Sobre aquest assumpte, el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació ha fet un seguit de recomanacions. D’una banda, ha recomanat restringir els viatges a l’estranger i demana als ciutadans que reconsiderin els seus plans de viatge. D’altra, ha fet una crida a la calma als espanyols que viuen a l’exterior, a qui els recomana seguir les indicacions de les autoritats locals i respectar les mesures sanitàries.

Els països als quals no podem viatjar els espanyols són de moment:
Estats Units d’Amèrica
El president estatunidenc, Donald Trump, va anunciar aquest dijous un paquet de mesures per combatre l’expansió del coronavirus al país. Entre les accions que posarà en marxa s’hi inclou la suspensió dels viatges des d’Europa cap als Estats Units durant 30 dies. La mesura començarà a aplicar-se en la mitjanit d’avui, divendres 13 de març.
Malta
El país anunciava dimecres que suspenia les connexions aèries amb Espanya. El primer ministre maltès, a més, comunicava que tots els viatgers procedents d’Espanya, Itàlia, Alemanya i Suïssa en els últims 14 dies hauran d’aïllar-se a casa seva sota amenaça de multa.
Guatemala
El ministre de Salut del país centreamericà ha comunicat que a partir d’ara l’entrada a ciutadans europeus queda prohibida i que els guatemalencs que tornin d’Europa seran confinats en quarantena. El país no ha registrat encara casos de virus.
Jamaica
Aquest país també se suma a la llista de països que restringeixen l’accés d’entrada de turistes espanyols com a mesura de contenció, després de la detecció del primer cas d’infecció a l’illa.

Perú
El president del Perú, Martín Vizcarra, anunciava dimecres l’aïllament domiciliari per a un període de 14 dies dels viatgers provinents d’Itàlia, Espanya, França i la Xina que pretenguin ingressar al país andí.
Israel
Va ser el primer a vetar als viatgers procedents d’Espanya, el 3 de març. Els residents a Israel que arribin des del nostre país hauran de guardar aïllament al seu domicili durant 14 dies. Els viatgers sense domicili a Israel no podran entrar.
Jordània
La mesura entrarà en vigor dilluns que ve, 16 de març, segons el ministre de Sanitat, Saad Jaber, i de moment sense data de caducitat.

Iraq
Encara que és poc probable que sigui una destinació per a turistes espanyols, l’Iraq també va vetar l’entrada de turistes espanyols el 7 de març.
El Salvador
Va ser el mateix president, Nayib Bukele, qui va anunciar en el seu compte de Twitter que prohibia l’ingrés al país als qui procedeixin d’Espanya.
Índia
S’han cancel·lat tots els visats de viatgers procedents d’Alemanya, França i Espanya, alhora que el Govern indi demana als seus ciutadans indis que evitin viatjar a aquests tres països europeus. Els visats de tots els estrangers que hagin viatjat a França, Alemanya o Espanya des de l’1 de febrer, i que encara no han entrat en territori indi, han estat també cancel·lats.
Xile
El dimarts les autoritats van anunciar que obligaran a guardar quarantena de 14 dies a tots els viatgers procedents d’Espanya i d’Itàlia.
Vietnam

Aquest país va suspendre també el dimarts l’exempció de visat de la qual gaudien fins ara els turistes espanyols (a més dels d’altres set països europeus).
Xipre

El ministeri de Salut de la República de Xipre ha establert tres categories de risc per a les persones que han viatjat a l’estranger en els 14 dies anteriors. Espanya està en la segona d’aquestes categories, la qual cosa obliga els viatgers a autoaïllar-se durant un període de 14 dies després d’entrar a l’illa.
Aràbia Saudita
Aràbia Saudita va anunciar aquest dilluns la suspensió de viatges de tots aquells que hagin estat en una sèrie de països europeus i del Pròxim Orient, entre ells Espanya. També s’ha suspès l’entrada de pelegrins a la Meca.
Líban

Líban ha prohibit l’entrada de les persones procedents de països amb molts casos de coronavirus, entre ells Espanya, França, el Regne Unit i Egipte, segons ha informat aquest dimecres el primer ministre libanès, Hasan Diab.
Nepal

El país ha suspès temporalment la possibilitat de sol·licitar visats en destinació. Fins a una altra ordre. Cal sol·licitar un visat previ en l’Ambaixada de Nepal a Espanya i aportar un certificat mèdic que acrediti que no ha contret la Covid-19.
Hong Kong

La regió administrativa especial de Hong Kong ha anunciat que tots aquells viatgers que hagin estat en els 14 dies anteriors en les comunitats autònomes de Madrid, el País Basc i La Rioja seran sotmesos a 14 dies de quarantena en centres habilitats a aquest efecte (no serveix l’hotel o el mateix domicili). La mesura entrarà en vigor el 14 de març.
Egipte
No hi ha prohibició d’entrada al país, de moment, però els viatgers procedents d’Espanya són sotmesos a la seva arribada a controls de temperatura i han de completar un formulari d’observació sanitària. Les autoritats egípcies es reserven el dret d’admetre o no el viatger, segons les seves circumstàncies.
Moscou
L’Ajuntament de Moscou va decidir el 5 de març que tots els viatgers que arribin d’Espanya (a més de la Xina, Corea del Sud, l’Iran, Itàlia i altres països europeus), una vegada en la capital russa han d’entrar en règim d’autoisolament durant 14 dies, sense rebre visites, i comunicar la seva arribada i el seu país de procedència al Departament Municipal de Sanitat. La infracció pot ser penada amb fins a cinc anys de presó.
Kazakhstan
Les persones que en els 14 dies anteriors hagin estat en un país amb casos confirmats de coronavirus seran objecte d’un seguiment mèdic a distància durant 24 dies des de la seva entrada al Kazakhstan, per a això hauran de donar les seves dades a les autoritats i rebran una trucada diària.
Romania
Els viatgers que pretenguin entrar a Romania i que hagin estat a Espanya, França o Alemanya en els 14 dies previs poden ser sotmesos a proves mèdiques. En funció dels resultats, les autoritats sanitàries determinaran si poden seguir el seu viatge pel país sense restriccions o queden 14 dies en quarantena o autoisolament domiciliari.
Colòmbia
La notícia d’última hora en aquest assumpte és que Colòmbia també aïllarà els qui arribin de la Xina, Espanya, França i Itàlia per temor a l’expansió del coronavirus.
Argentina
El president, Alberto Fernández, va anunciar dimecres que preveuen canviar la quarantena fins ara voluntària per una altra d’obligatòria de 14 dies als viatgers procedents de països amb una alta taxa de coronavirus, entre ells Espanya. Les mesures poden entrar en vigor en les pròximes hores.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El registre diari de les compensacions per hores extraordinàries no és obligatori

Next Story

Quan es pot aplicar un ERTO per causa de força major?

Latest from Competitivitat