Deduccions fiscals per activitats d’Investigació i Desenvolupament de fins a un 59%

Les deduccions fiscals per R+D+i i IT (Innovació Tecnològica) van ser introduïdes pel Govern a Espanya per fomentar el canvi de model productiu i la millora de la competitivitat a través de la innovació.

Les deduccions fiscals per activitats d’Investigació i Desenvolupament i Innovació Tecnològica, reflectides en l’Article 35 del TRLIS, són les ajudes més potents en el marc fiscal de l’OCDE.

Permeten recuperar fins al 59% de les despeses incorregudes en R+D+i (hores de personal, prototips, subcontractacions, amortitzacions …) i un 12% de la inversió realitzada en Innovació Tecnològica.

La Llei d’Emprenedors 14/2013 estableix la possibilitat d’aplicar les deduccions per R+D+i sense limitació en la quota íntegra de l’impost de societats, i fins i tot, aquelles empreses sense benefici poden monetitzar el 80% de les deduccions calculades en cash directe.

Pagament fraccionat de l’impost de societats

Amb l’aprovació del Reial Decret Llei 2/2016, de 30 de setembre de 2016, pel que s’introdueixen mesures tributàries dirigides a la reducció del dèficit públic; el govern en funcions ha modificat els pagaments fraccionats de l’impost sobre societat per tal de reduir el dèficit públic.

PIMEC ja ha manifestat el seu rebuig a la mesura al considerar-la desproporcionada i perquè afecta a un nombre elevat de pimes, sense capacitat financera suficient com per afrontar uns pagaments sobrevinguts i sense marge de maniobra per la immediata aplicació.

Mesures com aquestes, fan més que mai que l’empresa tingui que optimitzar al màxim els seus recursos per fer front a despeses alienes a la seva activitat. Es per això, que les deduccions per R+D+i són un element molt important a ser tractat per a les empreses.

Què aporten aquestes deduccions fiscals per R+D+i a la teva empresa?

  • Efecte financer immediat sobre el resultat net i els fons propis.
  •  Possibilitat de reduir l’Impost de Societats i acumular un crèdit fiscal fins a 18 anys.

Es per això que des de PIMEC gestionem íntegrament aquestes desgravacions fiscals als nostres socis per a les activitats relacionades amb la R+D e Innovació Tecnològica, i els hi donem la màxima seguretat jurídica gràcies a l’experiència dels nostres especialistes per a no tenir problemes amb l’augment d’inspeccions dels últims anys a les empreses.

I vosaltres? Teniu la màxima seguretat fiscal de les vostres deduccions per R+D+i?

Jordi Turu, consultor Departament de consultoria i finançament de PIMEC

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Evoluciona el preu dels carburants d’acord amb el preu del petroli?

Next Story

Una comunicació corporativa òptima requereix de…

Latest from Competitivitat