Un desembre “Com els d’abans”: predicció meteorològica del 2 al 8 de desembre 2017

Sovint la gent d’edat avançada ens recorda aquells hiverns amb fredorades i nevades constants. I tenen raó…en part. La memòria meteorològica acostuma a ser força dolenta i normalment recordem aquells anys concrets en que va fer grans fredorades i grans nevades, però no recordem els anys sense fenòmens destacables, que també n’hi havia.

Els hiverns dels 80 del segle passat van ser força freds, no pas es dels 90 i Déu n’hi do les fredorades i nevades dels 2000. Ara portem uns anys amb hiverns suaus

L’escalfament planetari és un fet irrefutable però no tot ho hem de relacionar amb aquest fenomen antropogènic. Anem al gra i parlant clar i català: fa i farà un fred que glaça la cua dels gossos. L’entrada freda contundent d’avui divendres 1 de desembre és de primera categoria, amb nevadetes fins i tot a la mateixa costa. La nit serà gèlida, amb vent i temperatures sota zero a gran part del país, tret de punts de la línia costanera.

Tavascan. Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

El cap de setmana les nevades s’aniran afeblint i restringint al Pirineu però atenció a les temperatures! les nits seran gèlides. De dilluns a dimecres tindrem anticicló, Sol tots els dies, nits molt fredes amb fortes glaçades a l’interior i zones baixes i recuperant-se a zones elevades, les típiques inversions tèrmiques. Però atenció ja que dijous començaran a aparèixer nuvolades, la temperatura es suavitzarà…esperant un nou canvi de temps que arribarà divendres amb més fred i neu de moment a muntanya. Ja en parlarem la setmana vinent.

Valls d’Àneu. Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

L’animem a sortir de casa, a passejar ben abrigat, fruir de les llums de Nadal amb una temperatura de cru hivern, entrar a les botigues calentetes i comprar aquella samarreta de pelfa, aquella estufeta que li proporcionarà una sensació força agradable, animeu-vos amb aquelles infusions d’herbes amb gingebre que l’escalfen fins la medul·la, potser és el moment de canviar les mantes per un edredó…una recomanació pel sector serveis des ajuntaments, les nits, matinades i primeres del matí de dissabte, diumenge i dilluns no regueu superfícies externes ja que es poden convertir en pistes de patinatge.

Vindran de gust aliments calentets i per descomptat vagi convenientment equipat, ben abrigat que com deia el poeta i dramaturg espanyol Luis de Góngora…”ándeme yo caliente y ríase la gente”.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La fidelització dels clients és un dels aspectes més importants en una empresa

Next Story

Permisos retribuits: Eleccions al Parlament de Catalunya 21D

Latest from ODS i RSC