Desembre tremolant, bon gener i millor any: predicció meteorològica del 16 al 22 de desembre 2017

Si fem cas de la dita, ja sabem com serà tot l’any vinent: molt bo! Però potser que matiséssim una mica, al menys pels propers dies. I efectivament, tremolarem si no ens abriguem suficientment ja que es presenten unes jornades tranquil·les però força fredes.

Aquest dissabte dia 16 anirà penetrant aire fred, del nord del continent, fent baixant els termòmetres amb tramuntana, cerç i alguna nevadeta a la cara nord del Pirineu.

“La Sireneta del Pallars Sobirà congelada”
Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

A partir de diumenge i sobretot de dilluns a dijous tindrem anticicló, sinònim de tranquil·litat, Sol a dojo, manca de pluges una setmana més i alguna primera boira gebradora a zones baixes de l’interior. Les glaçades seran contundents a l’interior i els termòmetres de dia podran pujar una mica, però al coincidir amb els dies més curts de l’any, l’escalfor del Sol serà insuficient per temperar l’ambient.

Els avancem que les festes de Nadal podran ser una mica més mogudes, es retirarà l’anticicló, tindrem més dinamisme, però anem a pams i no avancem esdeveniments

Ara fa un any teníem un potent anticicló càlid, dominava el Sol amb algunes boires a les planes interiors i les temperatures eren molt suaus, especialment a muntanya o fins i tot portaven neu amb helicòpters cap a algunes pistes d’esquí.

Enguany també tindrem anticicló però amb algunes diferències notables: farà força fred i per tant les pistes d’esquí, a manca de precipitacions de neu, podran fabricar-la amb els canons. Bones condicions per esquiar gràcies a l’ambient fred.

“La Noguera Pallaresa congelada”.
Autors: Ramon Baylina i Conxi Ciurana

Precisament aquest fred més aviat sec, la manca de nuvolositat i el vent poc intens continuarà afavorint que es puguin realitzar sense dificultats tasques a l’aire lliure com ara pintar o rehabilitar façanes, construcció, obra pública, asfaltatge, transports per carretera -potser amb l’aparició a partir de dimarts d’algunes boires a les planes interiors- treballs de jardineria tot i que caldrà anar ben abrigat i sabent que en aquesta època de l’any la vegetació està mig adormida. L’estat de la mar, després de la tramuntana del cap de setmana, estarà tranquil, podent navegar sense complicacions, si bé a partir de divendres vinent tornaria la tramuntana.

Ja ho veieu, aprofiteu aquest temps de calmes, fred però sense més complicacions ja que la darrera setmana de desembre i primers de gener podríem tenir força més moviment, la tranquil·litat s’acabaria i l’hivern ens ensenyaria les urpes més afilades.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El futur jurídic de les empreses en el marc laboral

Next Story

Àfrica, un continent ple d’oportunitats empresarials

Latest from ODS i RSC