/

Àfrica, un continent ple d’oportunitats empresarials

Àfrica és una terra d’oportunitats empresarials per a les empreses catalanes. Més enllà dels seus recursos naturals incomparables, el continent és un gran mercat propici pel desenvolupament empresarial a nivell mundial, i per tant, també per a les nostres empreses.

Tot i que el PIB per càpita segueix essent baix en comparació amb molts països en vies de desenvolupament, l’Àfrica és un continent que amaga moltes oportunitats

Àfrica està formada per 54 països en una superfície de 30,2 milions de quilòmetres quadrats (gairebé el triple d’Europa) i una població de 1,2 mil milions de persones, compta amb una previsió d’increment de la població de més de 2 mil milions de persones en els pròxims 30 anys.

Segons les previsions del Fons Monetari Internacional, l’impuls del creixement empresarial experimentat a l’Àfrica continuarà ascendent en els pròxims anys. Després d’increments d’entre el 6 i el 8% al 2016 a països com Costa d’Ivori, Etiòpia, Kenya, Tanzània, Senegal i Ruanda, les institucions auguren que el creixement serà sostingut i es mantindrà en els pròxims cincs anys.

Entre els sectors amb més potencial a l’Àfrica, figuren les empreses especialitzades en tecnologies de la informació i comunicació que agrupen els elements per la transmissió de les informacions, principalment d’informàtica, internet i telecomunicacions. Avui dia hi ha uns 700 milions de subscriptors amb mòbils en el continent, la previsió és que en el 2017 un terç dels 1,2 mil milions d’habitants tinguin accés a internet, molts d’ells a través del seu telèfon mòbil.

Un altre dels sectors amb més oportunitats és el de l’energia solar. De fet, la majoria dels països africans tenen més de 300 dies de sol a l’any, aquesta dada contrasta amb el fet que al voltant de 600 milions d’africans, especialment en les zones rurals, no tenen accés a electricitat. El què implica una oportunitat molt interessant per totes les empreses d’aquest sector.

Mencionar que del 2000 a 2016, el nombre de milionaris al continent s’ha incrementat en un 145%, en comparació amb la taxa de creixement global que és del 73%. Actualment hi ha més de 160.000 milionaris a l’Àfrica, el què obra la porta a tot un segment d’empreses especialitzades en el món del luxe.

Finalment, recordar que una de les premisses més importants pel creixement econòmic i desenvolupament d’una població és el referent a la inversió en educació. Amb una de les poblacions més joves del món (més del 50% dels africans són menors de 31 anys), el continent està ple de talent creatiu i innovador. No obstant, la manca d’accés a una educació de qualitat és una seriosa amenaça pel capital humà d’Àfrica. El potencial per desenvolupar solucions en línia o cursos a distància pot esdevenir una gran oportunitat per les empreses de e-learning.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Desembre tremolant, bon gener i millor any: predicció meteorològica del 16 al 22 de desembre 2017

Next Story

Saps com gestionar el desplaçament de treballadors a França?

Latest from Competitivitat