Disputes en l’empresa familiar

Durant aquests anys de grans dificultats, hem lloat el fet de tenir un teixit empresarial de petits i mitjans empresaris familiars que han estat capaços de mantenir les constants vitals de la nostra economia, mantenint els seus negocis amb gran esforç i patiment, en gran manera motivat per la implicació de la família.

Una vegada superada aquesta fase és hora de centrar-nos en la continuïtat i el creixement de les empreses familiars. Als reptes que hem comentat en articles anteriors com són la major competència internacional (especialment la procedent de la Xina i de països amb costos laborals més baixos), seguida de la competència per la contractació de personal qualificat o la disminució de la rendibilitat o dels marges, hem de sumar el fet que la majoria dels empresaris han nascut en els 50 i és el moment de donar continuïtat al negoci.

La continuïtat de l’empresa familiar s’ha convertit en un dels majors reptes als quals fan front els empresaris d’aquest tipus de companyies

En alguna ocasió hem sentit la frase que el que destrueix a l’empresa familiar és la pròpia família. Encara que no hauria de ser així, les disputes familiars acostumen a ser desgraciadament un dels grans motius. Aquest factor és la conseqüència d’una empresa poc professionalitzada on els personalismes abunden i la fan poc atractiva per a les generacions següents.

La continuïtat de l’empresa familiar s’ha convertit en un dels majors reptes als quals fan front els propietaris d’aquest tipus de companyies. Tot i la baixa professionalització d’aquests negocis, un factor que podria ajudar en el procés és la millora dels comptes de resultats en una àmplia majoria de les empreses, que es reflecteix en la contractació de personal i la taxa de creixement, sens dubte augmentaria la motivació de les següents generacions per aconseguir el control.

Sota la nostra experiència, un procés de continuïtat del negoci sense realitzar les reflexions oportunes és perdre una gran oportunitat per professionalitzar l’empresa i impulsar el seu creixement.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La temporalitat en el punt de mira

Next Story

Estratègia empresarial a l’era digital

Latest from Competitivitat