“En 10 any hem passat d’oferir 250 experiències en quatre ubicacions a oferir-ne més de 5.000 en centenars de llocs diferents”

ENTREVISTA A CARLOS RABANEDA, PRESIDENT DE ROCROI 

Fundada el 1996 pels germans Carlos i Lluís Rabaneda, RocRoi és l’empresa líder especialitzada en l’organització i la comercialització d’experiències esportives outdoor, la formació de professionals del sector, l’assessorament a operadors i entitats públiques, la venda d’equipament esportiu especialitzat en esports aquàtics i serveis de consultoria en l’àmbit internacional. El seu objectiu és apropar les persones a la natura a través de l’esport mitjançant experiències que promoguin el compromís social i ambiental i el turisme sostenible. 

Rocroi és una empresa del sector del lleure i turístic que ha crescut exponencialment. A què creu que es deu aquesta evolució positiva?  

RocRoi ha destacat sempre pel seu impuls constant de la millora, la innovació i l’excel·lència. En un esforç continu per oferir experiències inoblidables als clients, ha dut a terme una impressionant expansió dels centres, passant de quatre ubicacions a la impressionant xifra d’un centenar a tot Espanya en un lapse de temps de menys d’un any. 

Aquest creixement exponencial ha permès també diversificar i ampliar l’oferta d’activitats. El que abans era una selecció de 250 experiències emocionants ara ha passat a tenir més de 5.000 activitats disponibles.  

RocRoi ha experimentat un creixement significatiu en els últims anys, assolint una facturació de més d’un milió d’euros l’any 2023, cosa que converteix l’empresa en el principal operador online d’Espanya dins el sector. Durant la temporada baixa, disposa de més de 50 treballadors per a les seves pròpies experiències, i en temporada alta la plantilla supera els 400 empleats.  

Juntament amb el meu germà Lluís, que és el CEO de l’empresa, hem fet que el compromís de RocRoi vagi més enllà d’oferir una simple varietat d’activitats emocionants, garantint la màxima qualitat i seguretat en totes i cadascuna de les seves experiències i amb un equip altament capacitat i certificat.   

Quines dificultats han trobat en l’àmbit de la internacionalització dels seus serveis i productes? Quines millores creu que l’Administració Pública ha de posar en marxa en aquest sentit?  

En l’àmbit de la internacionalització dels seus serveis i productes, RocRoi s’ha enfrontat a diverses dificultats. Una d’elles és la complexitat de penetrar en nous mercats internacionals, la qual cosa requereix una comprensió profunda de les necessitats i preferències dels clients en aquests països. Això pot implicar la necessitat d’adaptar les seves activitats i estratègies de màrqueting a les cultures i normatives locals. 

Una altra dificultat és la competència amb altres empreses establertes en els mercats internacionals que comparteixen l’objectiu de la nostra empresa. Per tal de destacar-se, RocRoi ha de demostrar la seva proposta de valor única i competir eficaçment amb altres opcions disponibles per als clients. 

Per facilitar la internacionalització de les empreses, creiem que l’Administració Pública podria implementar iniciatives de suport econòmic a les exportacions per ajudar a mitigar els costos inicials associats a l’entrada en nous mercats i la promoció internacional dels serveis. També, reduir la burocràcia i simplificar els procediments relacionats amb les exportacions per agilitzar el procés i reduir la càrrega administrativa per a les empreses. A més, proporcionar més informació i assessorament sobre els mercats internacionals pot ser crucial i es pot fer a través de programes d’orientació i capacitació per ajudar les empreses a comprendre millor els processos d’exportació, les normatives internacionals i les estratègies d’entrada al mercat. 

Les activitats que ofereixen es desenvolupen majoritàriament a la natura. Com contribueixen a la preservació del medi ambient?  

RocRoi té el reconeixement de dues Cartes Europees de Turisme Sostenible, a més del Certificat Biosphere, i ha estat pionera en la creació d’un Certificat Bureau Veritas específic del sector d’activitats outdoor per a aquelles empreses que segueixin unes pautes de gestió empresarial sostenibles.  

Internament, prioritzem pràctiques respectuoses amb el medi ambient en les nostres operacions diàries. Això inclou polítiques actives de reciclatge, de manera que recollim i reciclem els residus generats durant les activitats i a les nostres instal·lacions. També adoptem mesures d’estalvi energètic, utilitzant fonts d’energia renovable sempre que sigui possible i optimitzant l’ús dels recursos disponibles per reduir la nostra empremta ecològica. 

Externament, també tenim un fort compromís amb la conscienciació dels nostres clients sobre la importància de la preservació del medi ambient. A través de campanyes educatives i informatives, sensibilitzem els participants en les nostres activitats sobre la fragilitat dels ecosistemes naturals i l’impacte positiu que poden tenir en la seva preservació. Durant les activitats fomentem la cura de l’entorn natural, donant instruccions sobre com minimitzar el seu impacte, com ara recollir els residus i mantenir la neteja dels espais naturals. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La Lluita contra la Morositat a Europa continua

Next Story

“La nostra estratègia de RSE es fonamenta en tres pilars: la sostenibilitat, la qualitat i la innovació”

Latest from Competitivitat