“La nostra estratègia de RSE es fonamenta en tres pilars: la sostenibilitat, la qualitat i la innovació”

Entrevista a Mireia Aymar, responsable de projectes d’Aymar. És la quarta generació d’aquesta empresa familiar de Sant Celoni que ofereix solucions per a la construcció des del 1943.

Fa anys que seguiu una estratègia de Responsabilitat Social Empresarial (RSE). En què consisteix?

La nostra estratègia es fonamenta en tres pilars, la sostenibilitat, la qualitat i la innovació. L’apliquem des de l’extracció de la matèria primera fins a l’elaboració del producte final, vetllant per complir els més alts estàndards de qualitat, benestar i amb el màxim respecte al nostre entorn. Per tot això, som la primera empresa del país que ha obtingut el certificat de mineria sostenible.

A més, des del 2016 promovem externament el nostre compromís sostenible a través de la plataforma EcoVadis. En la darrera avaluació vam aconseguir per segon any consecutiu la qualificació de “Medalla de plata” i aquest fet ens situa entre el 25% de les millors empreses en el compliment sostenible entre les més de 100.000 avaluades a tot el món.

Aquesta estratègia està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Quines accions concretes desenvolupeu en la vostra activitat empresarial?

Per exemple, hem instal·lat plaques fotovoltaiques per reduir el consum d’energia i hem fet una inversió per millorar la nostra maquinària amb l’objectiu de disminuir la petjada de carboni. Així mateix, fem una aposta decidida pels productes de proximitat. No comprem a mercats llunyans i, així, afavorim el mercat local.

D’altra banda, exercim la sostenibilitat social dins l’empresa, formant els treballadors i treballadores i seguint rigorosament la política de prevenció de riscos en els àmbits de la seguretat i la salut, entre altres qüestions.

També, estem reduint el plàstic utilitzat en alguns dels nostres envasos, i a més actualment tot el que utilitzem està fet amb material reciclat al 50% i estem molt a prop d’arribar aviat al 100%.

Finalment, fem declaracions ambientals dels productes per tenir constància de tot el seu cicle de vida i poder donar la informació de tots els processos de gestió; i vetllem perquè els nostres productes compleixin els estàndards de qualitat a través del nostre laboratori, el qual també treballa perquè els nous productes i processos disminueixin l’impacte mediambiental.

Com afecten la vostra viabilitat i competitivitat totes aquestes accions?

Aquesta estratègia de RSE ens suposa temps, inversions i esforços, però estem satisfets amb els resultats i ens aporta valor afegit.

Volem animar totes les empreses a contribuir amb aquest objectiu global i comú, com és la cura del medi ambient, i crec que les administracions públiques haurien d’ajudar les pimes a sumar-se a aquestes estratègies, facilitant la implantació de petites accions.

El vostre eslògan és “La qualitat del nostre producte neix del seu origen”. Ens pots explicar què voleu transmetre amb aquest missatge?

La matèria primera que més utilitzem és Carbonat de Calç blanc de la nostre mina situada al municipi de Gualba, és d’una qualitat excepcional i molt regular, això implica que els productes que fabriquem tinguin una qualitat molt alta.

Amb aquest missatge volem fer valdre que l’origen dels nostres productes, és a dir, la matèria primera, és pròpia de la nostra mina al Montseny.

Gràcies a la vostra explotació subterrània, abastiu d’aigua el municipi de Gualba. Què us suposa aquesta acció solidària?

Tenim reserves d’aigua importants dins l’explotació minera, que ens han permès donar una alternativa de subministrament pel municipi de Gualba. Entre altres qüestions, hem introduït noves línies de bombeig i també hem reforçat el seguiment de la qualitat de l’aigua, fent un control del servei en col·laboració amb els tècnics de l’Ajuntament.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

“En 10 any hem passat d’oferir 250 experiències en quatre ubicacions a oferir-ne més de 5.000 en centenars de llocs diferents”

Next Story

Catalunya Exporta: El camí internacional de les pimes

Latest from ODS i RSC