Entrevista a l’empresària Tiktoker

Encarna Fernández forma part de l’equip d’Anacar, una empresa familiar situada en un polígon industrial de Montcada i Reixac. Amb motiu de la pandèmia, de l’encariment del transport de mercaderies i de la competència ferotge que suposen les grans empreses de venda online, aquest negoci familiar vivia moments molt durs fins que l’Encarna va fer un vídeo a les xarxes socials. Avui dia compten amb més de 64.000 seguidors a TikTok.

Per què Tiktok?

Abans de Tiktok teníem perfils a altres xarxes socials com Facebook o Instagram. Si bé és cert que tampoc érem molt actius, tampoc teníem molts seguidors i rarament rebíem consultes.

Però amb Tiktok tot va anar rodat. Publicar el primer vídeo explicant la nostra activitat i mostrant alguns productes va ser un èxit. En qüestió d’hores ja teníem gairebé mil visualitzacions i una allau de comentaris.

Vam rebre trucades d’arreu del país preguntant si fèiem enviaments, des de llavors els clients s’han multiplicat exponencialment, la gent em reconeix pels vídeos i, fins i tot, algú m’ha demanat fer-se una foto amb mi. És una bogeria, un somni fet realitat!

Venim d’una etapa econòmica dolenta que s’ha allargat massa en el temps i per fi la nostra empresa comença a funcionar bé i és rendible. Estem venent sobretot productes de neteja i de primera necessitat per al públic general i productes d’hostaleria i restauració a les empreses d’aquest sector. A més, tenim un outlet de decoració i altres productes per la llar.

Gràcies a Tiktok també hem aconseguit més seguidors a la resta de xarxes socials, tot i que ens estem centrant més en aquesta, que és la que ens està funcionant millor amb molta diferència.

Quina creus que és la raó d’aquest èxit?

Potser la naturalitat; m’agrada mostrar-me tal com soc. Algunes vegades sento que faig el ridícul, sobretot quan m’equivoco, però al final queda molt espontani i més humà.

No s’ha de tenir vergonya… El meu marit és un vergonyós i es nega a sortir! I el meu fill només ho ha fet una vegada, i perquè li vaig insistir!

També és important l’humor, mostrar-se proper, la positivitat i el bon rotllo. Sempre intento fer alguna broma, però reconec que després de tants vídeos encara em poso una mica nerviosa quan els he de gravar o quan faig directes.

Com creus que Tiktok està ajudant la teva empresa?

Crec, sens dubte, que és el millor aparador. Les xarxes socials ens estan permetent arribar a molta més gent.

Estan afavorint la nostra visibilitat. Fins ara, això només ho aconseguíem amb el boca-orella, però l’abast d’Internet és molt més poderós i immediat.

D’altra banda, també ens facilita molt la interlocució amb els clients que tenen preguntes i el fem servir com un canal més de comunicació.

Com portes el fet de tenir fans? I haters?

Estupendament! Mai podré agrair prou tots els bons comentaris que rebem. La satisfacció dels nostres clients és el més important per a nosaltres. A més, ens ajuda perquè és un altre tipus de publicitat.

M’ho passo superbé perquè la gent és molt graciosa i amable. Gaudeixo llegint els comentaris. És cert que alguna vegada n’hem rebut algun d’estrany o negatiu, però estic tranquil·la perquè han estat casos puntuals i de gent que no ha vingut ni són clients.

Molts dels usuaris que miren els teus posts us demanen fer venda online. Per quin motiu no ho feu encara?

La venda online suposa una inversió important i tenir personal qualificat. Ara ens trobem en una fase de recuperació econòmica, però venim d’una situació dolenta de viabilitat.

Quan tinguem clar que podem assolir aquest repte econòmicament, intentarem fer-ho possible. A mi m’agradaria molt tenir una botiga online, crec que seria bo per a la nostra empresa, ja que arribaríem a molts més clients. A més, la digitalització és el futur, fins i tot per a empreses i sectors tan tradicionals com el nostre.

Quant de temps et suposa la tasca que fas a les xarxes socials?

Doncs no porto un control. Vaig fent a estones, quan puc posar-m’hi. Sobretot aprofito els caps de setmana per respondre les preguntes que ens fan perquè entre la feina, la casa i els nets se’m complica una mica aquesta tasca de ser Tiktoker…

És una llàstima no disposar de més temps perquè això a vegades no em permet respondre amb immediatesa. També m’agradaria pujar més vídeos, ja que tenim molts productes que la gent que encara no ens ha visitat no coneix.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com afecta la nova indicació geogràfica del reglament europeu als productes industrials i artesanals?

Next Story

10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

Latest from Competitivitat