10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

Avui, 10 d’octubre de 2023, celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental, una ocasió especial per reflexionar sobre la importància de la salut mental en el context laboral i social. Aquesta data ens recorda que cuidar de la nostra salut mental i la del nostre entorn és una responsabilitat que tots compartim.

Els problemes de salut mental són una realitat en la societat actual. Des de PIMEC, tenim present que un dels molts factors que influeixen en la salut mental de les persones treballadores són els riscos psicosocials derivats del treball. No obstant això, volem destacar que encara que són un factor important, no són l’únic. La salut mental està vinculada a una sèrie de diversos factors que inclouen la genètica, l’entorn social, l’estil de vida i, també el treball. Tenim present que aquests problemes poden tenir un impacte significatiu en l’àmbit laboral, i és per això que considerem vital abordar-los de manera activa i constructiva. Com a agents implicats en el món empresarial, tenim una responsabilitat en la promoció de la salut mental al nostre teixit productiu i en la creació d’entorns de treball saludables.

El Dia Mundial de la Salut Mental ens ofereix l’oportunitat de reflexionar sobre per què aquesta qüestió és un repte i una prioritat. La manca de comprensió i recursos relacionats amb la salut mental és un desafiament al qual s’enfronta la societat actualment. Sovint, les persones no saben reconèixer els signes de problemes de salut mental ni com abordar-los. Això pot conduir a una falta de suport adequat i al deteriorament de la salut mental de les persones afectades.

La salut mental ha de ser una prioritat perquè està estretament vinculada al benestar general de les persones. Només quan les persones gaudeixen d’una bona salut mental poden desenvolupar-se i oferir el millor d’elles mateixes, ja sigui en la seva vida personal o professional. Una forta salut mental és fonamental pel benestar i l’èxit de les persones i, per extensió, per a la prosperitat de les empreses.

Les empreses tenen un paper important en la promoció de la salut mental de les seves persones treballadores. La creació d’espais i entorns de treball saludables són bàsics perquè les persones puguin desenvolupar-se i ser productives. Les empreses també poden contribuir a la prevenció i la sensibilització sobre els problemes de salut mental mitjançant polítiques i programes adequats.

Des de PIMEC, defensem la idea que el treball és la millor política social que tenim com a societat. El treball proporciona estabilitat personal, crea un sentiment de pertinença a una comunitat, dona sentit de propòsit, realització personal i genera benestar psicològic, en definitiva, actua com a element protector de la salut mental de les persones. Per això, és essencial que les empreses facin del benestar de les seves persones treballadores una prioritat.

Des de PIMEC, estem compromesos a donar suport a les organitzacions perquè promoguin la salut mental en els seus llocs de treball. Això inclou proporcionar recursos, promoure bones pràctiques, realitzar campanyes de sensibilització i col·laborar en investigacions relatcionades amb la salut mental.

En aquest Dia Mundial de la Salut Mental, convidem totes a les empreses a unir-se a nosaltres en aquesta important tasca de promoció de la salut mental en el món laboral. Junts podem fer la diferència i contribuir a un futur en què la salut mental sigui una prioritat indiscutible per a tots. La salut mental és un actiu que tots podem protegir i fomentar, i és un element clau per al benestar de les persones i el creixement de les empreses.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Entrevista a l’empresària Tiktoker

Next Story

Com t’afecten les noves mesures de conciliació previstes al Reial Decret 5/2023?

Latest from ODS i RSC