Els EPIs per combatre la pandèmia al Museu del Disseny

Amb l’arribada de la pandèmia, moltes empreses han hagut d’adaptar la seva activitat per sobreviure a la crisi causada pel virus i per aprofitar les noves oportunitats de negoci que aquest ha deixat. És el cas de la fabricació i el disseny dels Equips de Protecció Individual (EPI) o de la maquinària clínica.

En aquest sentit, el Museu del Disseny de Barcelona ha organitzat una exposició sobre la pandèmia sota el títol “Emergència! Dissenys contra la Covid-19”, la qual es podrà visitar fins al 10 de gener per conèixer de primera mà una selecció de les múltiples iniciatives que, des del món del disseny, han donat una resposta ràpida a la crisi sanitària causada per la pandèmia.

La majoria d’aquests dissenys han nascut a principis d’aquest 2020 de la mà de moltes pimes catalanes i davant la necessitat urgent de salvar vides i protegir les persones del virus. La col·lecció exposada al museu compta amb més d’una cinquantena de peces significatives, entre les quals hi ha les mascaretes, com per exemple les dissenyades per la pime del Maresme ARPE.

Aquests EPIs es mostren al públic amb la voluntat de donar a conèixer el rol del disseny com quelcom útil i molt necessari, tal com s’ha demostrat arran d’aquesta crisi sanitària. En aquest procés, les tecnologies de la informació i la digitalització han facilitat –entre altres qüestions– el disseny col·laboratiu, la relació fluida entre equips transversals, la disponibilitat d’accedir a dissenys en codi obert i la possibilitat d’imprimir en 3D a les empreses, al món educatiu o als despatxos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Mascaretes transparents: seguretat i inclusió

Next Story

La importància d’implementar accions per assolir l’Agenda 2030 dins les empreses

Latest from ODS i RSC