És la demanda actual diferent de la demanda pre-crisi?

Als anys de forta crisi econòmica i de la consegüent caiguda de la demanda que ha portat moltes pimes al límit, s’hi ha afegit les grans dificultats per renovar o aconseguir nou finançament. Ara, efectivament, és el moment de plantejar-se com es pot afrontar aquesta nova conjuntura econòmica, basada en un augment de la demanda interna. Estem preparats per afrontar i aprofitar aquest lleuger augment de la demanda?

És la demanda actual diferent de la demanda pre-crisi?

Doncs sembla que sí, que la demanda és diferent i que ens hi hem d’adaptar, ja que en molts casos han canviat els següents punts clau:

  • els hàbits de consum
  • l’aparició de molts productes “low-cost”
  • la irrupció del comerç electrònic com una branca més de la gestió comercial
  • nous models d’aproximació comercial
  • noves figures i nous rols de distribuïdors
  • comissionistes
  • la gestió de punt de venda

Sense oblidar que la liquiditat i la gestió de les finances de les nostres pimes continuen sent un punt fonamental, és el moment de revisar tots aquests punts.

L’augment de vendes locals (o no estrictament d’exportació, que fins ara ha estat el gran suport de les nostres empreses) i el foment de la demanda local o, millor dit, de la “nova demanda” local, són els elements necessaris que ens han d’ajudar a recuperar el nivell d’activitat de la nostra empresa, la seva competitivitat i el seu volum.

Així doncs, és el moment d’apostar pel creixement, tant pel que fa a l’exportació com a la nova demanda local; això sí, revisant dins la nostra empresa els punts esmentats i ajustant-nos als “nous clients”.

Josep Castellà

Coordinador Xarxa Consultors PIMEC

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Tendències Màrqueting; què és Gamificació, transmedia, engagement?

Next Story

Control de frau intern

Latest from Competitivitat