Festes de Nadal sense fredorades i continuació de la sequera: predicció meteorològica del 23 al 29 de desembre 2017

Aquesta setmana ens ha sigut difícil trobar el titular adequat. Tindrem una mica de tot, per tant millor comentar el que descartem, per exemple fredorades. L’ambient força fred de les tres primeres setmanes de desembre s’ha acabat, començaran a bufar vents atlàntics més temperats. Com que tindrem canvis sobtats, ho concretem tot seguit i després veiem de quina manera els diferents sectors comercials poden “aprofitar-se” d’aquestes condicions.

Cap de setmana tranquil, anticiclònic, algunes glaçades nocturnes poc importants a l’interior i continuació de la sequera. El dia de Nadal serà rúfol a força punts de la costa i comarques veïnes a causa del gir del vent a sud, humit i amb núvols baixos, la sensació serà d’una certa fredor, pot caure alguna gota.

Dimarts el mateix, núvols, poca pluja i temperatura no massa baixa però amb sensació d’una certa fredor humida. Dimecres ens passarà una pertorbació deixant algunes nevades al Pirineu que seran molt benvingudes, sobretot a la zona lleidatana i andorrana, dijous vents aponentats, amb ambient no massa fred i us podem avançar que els darreres dies de l’any seran poc freds i sense pluja o neu. Ho tenim una mica magre amb la sequera.

Així que podem concloure que amb aquestes condicions, el consum d’energia, amb una rebaixa del fred, no serà tan elevat, les pistes d’esquí han de preveure les nevades o més aviat nevadetes de dimecres, poca cosa més caurà. Al sector agrícola cal comentar dues coses: continuarem sense pluges destacades una setmana més i no preveiem glaçades intenses, més aviat temperatures a l’alça a partir de mitjans de la setmana vinent. Obra pública, rehabilitacions, pintura…podran treballar sense que la pluja els destorbi, potser comentar que al haver tingut fins ara temperatures força baixes, s’ha accelerat la caiguda de fulles dels arbres, especialment dels plataners i amb el vent que bufarà dimecres i dijous, hi haurà feina per netejar carrers i places, però com que no preveiem pluges destacables, no hi haurà problemes d’obturació dels embornals…s’ha de tenir tot previst! Transport de viatgers sense problemes, tret d’algunes boires a planes interiors. Navegació marítima entre dimarts i dimecres amb garbí o sud-oest moderat però sense alteracions importants.

Resumint, temps de desembre més temperat que el que hem tingut fins ara, sense fredorades ni pluges a la vista…en fi, que faci el que vulgui però passeu molt bones festes!!!

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com puc convertir-me en una persona més efectiva?

Next Story

Requisits documentaris per a justificar operacions intracomunitàries

Latest from ODS i RSC