Com puc convertir-me en una persona més efectiva?

En la meva experiència professional, les persones amb les que em relaciono personal i laboralment, sovint em manifesten la constant preocupació de com aconseguir ser una persona més efectiva a la vida i al treball.

Aquesta preocupació cada cop més generalitzada, es justifica per estar en un entorn volàtil, incert, complex i ambigu, en el qual s’interactua a major velocitat per l’entorn tecnològic en el què vivim, on els recursos generen més oportunitats per millorar el benestar personal dels qui han de generar benestar a la feina, però, l’exigència és més elevada i la pressió també.

“El misteri final és un mateix” Oscar Wilde

L’autogestió i l’empoderament acompanyen a les persones per a què assoleixin els seus objectius per si mateixos  i decideixin el camí per fer-ho. Inclouen aquells aspectes d’una bona organització personal i professional, per assumir noves competències i ser líders del nostre destí.

Què penses de tu mateix? Com vols sentir-te en la teva vida?

És molt important ser un mateix, treballar en allò que  fa sentir-nos bé, respectar els altres i tenir consideració cap a la seva forma de veure la vida. Els nostres pensaments creen la nostra realitat, allò que donem als altres, ho rebem.

Cuida els teus pensaments, perquè es tornaran paraules. 

Cuida les teves paraules, perquè es transformaran en actes.

Cuida els teus actes, perquè es faran costum.

Cuida els teus costums, perquè forjaran el teu caràcter.

Cuida el teu caràcter, perquè formarà el teu destí. 

I el teu destí, serà la teva vida. 

Mahatma Gandhi

Per aixó i moltes altres coses, m’agrada compartir amb vosaltres algunes activitats per aconseguir l’autogestió i l’empoderament

  • Qui sóc

Ens permet veure qui som  i qui volem arribar a ser, marcant l’estratègia per aconseguir arribar a ser la persona que desitgem, col·locant en un full qui som, en una altre qui volem arribar a ser i en l’últim com ho farem.

  • Línia de la vida 

Ens permet crear una línia horitzontal que representa la nostra vida. En aquesta  línia marcarem el present, situacions i experiències del passat, per ser conscients d’allò que considerem rellevant en la nostra vida. Posteriorment omplirem part del nostre futur, assenyalant els objectius més propers i més allunyats en el temps. Caldria reflexionar sobre les nostres vivències fins ara i sobre com ens plantegem aconseguir i assolir els objectius.

  • Diari d’emocions 

Escoltar les nostres emocions ens dóna molts detalls sobre nosaltres mateixos i altres persones o situacions. Tenir consciència del nostre estat emocional, conèixer quines són les emocions que més és repeteixen, analitzar-les, etc. facilita el nostre autoconeixement tant a l’ambit personal com laboral.

  • DAFO personal

Igual que si analitzéssim la nostra possible empresa o idea empresarial, en aquesta anàlisi  detectem les nostres debilitats/amenaces i fortaleses/oportunitats. Estem valorant les nostres caràcterístiques tant internes com externes de la situaciò.

“Quan som capaços de conèixer-nos a nosaltres mateixos, poques vegades ens equivoquem sobre el nostre destí” Madame de Staël

Si vols iniciar un procés de coaching per saber més de tu mateix i marcar el teu destí podem  fer-o junts.

Poder ser espectador de la nostra vida o ser-ne el protagonista, tu decideixes!

Gràcies i Fins Aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Aprendre a treballar en equip

Next Story

Festes de Nadal sense fredorades i continuació de la sequera: predicció meteorològica del 23 al 29 de desembre 2017

Latest from Competitivitat