FRIME: Del Mercat de La Boqueria a la planta de peix amb més capacitat de producció al Sud d’Europa

FRIME Holding Company és una pime especialitzada en la comercialització de tonyina i de peix espasa i semiconserves. D’origen familiar i amb arrels al mercat de La Boqueria, els seus distintius sempre han estat les referències de qualitat dels productes i de la prestació d’un bon servei.

En l’actualitat, compta amb 250 treballadors repartits entre les diverses empreses del grup: Coses de Casa Nostra, FRIME, FRIME3 i Espai Tonyina. La seu central es troba a Arenys de Munt, tot i que també tenen seus a Barcelona (Mercabarna), Vigo i França. A més, estan presents amb 5 parades al Mercat Central del Peix, on cada nit arriben a tots els peixaters. I des de  la central d’Arenys de Munt, a més de 35 països arreu del món i als quals exporta amb un volum de negoci de 130 milions d’euros anuals.

Recentment ha adquirit nou parcel·les a l’Anoia per un valor de 2,5 milions d’euros, les quals es sumen a una superfície de més de 41.000 m2. FRIME Holding Company farà una inversió total de 20 milions en aquestes noves instal·lacions i donarà feina a més de 250 persones treballadores a Can Parera de Castellolí. Aquest nou espai,  que esdevindrà la planta de peix amb més capacitat de producció del sud d’Europa, constarà de frigorífics de -60ºC amb una capacitat per a 800 tones, frigorífics de -25ºC amb una capacitat per a 8.000 tones, i de sales de treball i d’elaboració que sumaran més de 15.000 m2 de sostre.

Salvador Ramon Mateo és el CEO d’aquesta pime familiar fundada el 1977. Des dels 17 anys ha treballat amb el seu pare, i junts van fer de FRIME l’empresa que és avui dia. Voltant per tot el món buscant els millors armadors i els col·laboradors més honestos, es va especialitzar en la innovació, en els formats i en l’aplicació de la tecnologia en l’alimentació.

Dels inicis al Mercat de la Boqueria fins l’actualitat

El Salvador explica com el seu avi va fundar l’any 1937 el primer negoci al mític mercat de La Boqueria de Barcelona. Més endavant, des de 2015, FRIME va canviar el nom a Frime Holding Company amb més de 250 empleats professionals i, en l’actualitat, l’empresa consta de diversos grups d’empreses com: Coses de Casa Nostra, FRIME, Frime 3 i Espai Tonyina.

La seu d’aquesta pime es troba a Arenys de Munt i també compta amb una sucursal a Barcelona (Mercabarna) una altra a França i una més a Vigo. Els seus productes s’exporten a 35 països arreu del món.

Com a empresa certificada MSC, IFS food, SAE nivell 2 i Kosher, amb un esperit jove i una tecnologia moderna, inverteix en equip professional i desenvolupant de nous sistemes de producció per complir les demandes d’alta qualitat dels compradors.

FRIME recolza activament la captura sostenible de tonyina i la protecció dels dofins. Per tots aquests motius, aquest any han rebut el reconeixement Superior Taste Award de l’International Taste Institute per un dels seus lloms de tonyina.

El nou espai que adquiriu a Castellolí esdevindrà la planta de peix amb més capacitat de producció de Catalunya. Amb aquesta ampliació del negoci, tenen previst crear entre 250 i 300 llocs de treball. El nou terreny suma una superfície de més de 41.000 m2.

El Salvador posa en valor l’equip humà de l’empresa, ja que són els treballadors els qui han fet que Frime sigui el que és avui dia. I evidentment, també els seus productes. A més, destaca que es tracta d’una pime molt adaptada a les tecnologies actuals i als sistemes de gestió i comunicació digitals. Des d’un RP àgil i de gran qualitat, a eines que els ajuden a gestionar el dia a dia (gestors de projectes, serveis al núvol, plataforma de comunicacions mòbil, etc.).

El seu objectiu és ser líder Europeu en la nova transformació alimentaria que experimentarem els propers anys, innovant en tecnologies del fred, i convertint-se en una de les top 5 companyies del món del peix a Europa.

Sostenibilitat i Medi Ambient

“Tenim un compromís absolut amb la sostenibilitat i molt especialment amb la preservació de l’ecosistema marí, per això, des de fa ja més de 4 anys, certifiquem a les nostres fàbriques i empreses comercialitzadores sota l’estàndard MSC de cadena de custòdia”, explica el CEO de FRIME després d’afegir que han incrementat progressivament el volum de peix MSC i que la seva voluntat és la de seguir en la mateixa línia amb l’objectiu d’afavorir la conservació de la tonyina en els mars i oceans.

FRIME aposta per una segregació selectiva dels residus generats i la seva revaloració circular. Tota la matèria orgànica generada com a minvament en els processos productius es destina a l’elaboració de pinsos per a animals de companyia i treballen per aconseguir aquesta mateixa ciclicitat en la resta de residus tenint sempre presents polítiques de minimització, tant dels residus generats com de l’ús dels recursos. Un dels seus objectius és reduir al màxim la quantitat d’envasos que introdueixen al mercat i apostar per materials més sostenibles.

“El nostre compromís no passa només per millorar la sostenibilitat, també passa per generar valor social fomentant una política laboral inclusiva amb treballadors de més de 18 nacionalitats diferents, tot fomentant la integració de persones amb discapacitat a través de l’esport en col·laboració amb fundacions que hi treballen en el mecenatge d’activitats per a afavorir la cultura de la nostra terra”, conclou.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Josep Tres: “Els reptes del sector de la neteja impliquen la necessitat de combatre l’absentisme i millorar l’aplicació del conveni”

Next Story

La indústria de l’alimentació i les begudes, un sector estratègic de l’economia

Latest from Competitivitat