Gimnàs Triops: fer activitat física de forma virtual en català

La continuïtat i l’enriquiment d’una llengua depenen de la implicació del conjunt de la societat i, per això, les empreses i les administracions dels diferents nivells han de treballar plegades amb un objectiu comú: garantir l’ús del català com a llengua de comunicació en el món empresarial actual. Les empreses que fan servir el català de manera conscient com a llengua pròpia, a més d’altres llengües com a eina de comunicació, es posicionen respecte del seu entorn i dels seus públics amb valor afegit, prestigi, qualitat i bon servei a la societat. Gimnàs Triops és una de les empreses que té un projecte en benefici del foment de la llengua catalana en l’àmbit empresarial.

L’any 2022 PIMEC us va atorgar, conjuntament amb el Departament de Cultura, el premi a la Qualitat Lingüística Empresarial en el marc de la 35a edició dels Premis Pimes. Aquest reconeixement l’heu rebut per l’ús de la llengua catalana en la vostra plataforma online GimTV. Com va sorgir la idea? 

GimTv és un projecte que va néixer de la necessitat de continuar oferint servei als abonats del nostre gimnàs durant els successius tancaments arran de la Covid-19. Va néixer, però, amb la il·lusió d’intentar expandir aquest servei més enllà del nostre territori, i amb la voluntat de fer-ho en la nostra llengua materna que parlem habitualment i estimem: la llengua catalana. 

Quina resposta van donar els vostres usuaris a GimTV? 

La gent sempre ens ha agraït l’esforç que vam fer durant la pandèmia, durant el primer tancament gravàvem classes quasi clandestinament amb els millors mòbils i micros que vàrem poder comprar més a córrer. A poc a poc vàrem anar-nos professionalitzant, aprenent i millorant fins a treure al mercat la plataforma GimTV.cat. Tenim centenars de missatges d’agraïment d’aquells dies, dirigits tant a l’equip tècnic com als monitors del Triops, que varen fer veritables malabarismes per poder gravar un munt de classes de manera altruista en les pitjors condicions possibles. 

Com fomenteu el català a través d’aquest projecte? 

Vivim en un entorn privilegiat pel que fa a l’ús de la nostra llengua, a Banyoles i en general a la província de Girona l’ús del català està present en gairebé totes les facetes del nostre dia a dia. GimTV.cat exporta aquest petit privilegi a la resta del món, oferim classes d’activitats dirigides que gravem en directe durant la setmana al Gimnàs Triops i aquestes classes són en català. El que a nosaltres ens sembla normal i quotidià, moltes persones d’arreu de Catalunya ho troben extraordinari, i és un valor afegit per a ells el fet que els nostres professionals facin la classe en català. 

Com creieu que ha evolucionat l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial en els darrers anys? 

Els nostres usuaris d’arreu de Catalunya, València, Balears, Andorra i sud de França sovint tenen dificultats per fer una classe en català en els seus centres esportius. És complicat fer-ne una valoració global des de la província de Girona, ja que segurament es tracta d’un petit oasi en aquest aspecte. 

Per què creieu que és important fomentar la llengua amb projectes com el vostre? 

Les llengües, a més de símbols d’identitat, són cultura, són patrimoni humà, ens fan més rics i més lliures. La diversitat s’hauria de protegir sempre en totes les seves formes; si no, acabarem tots parlant només en anglès, amb pensaments únics i vestint d’una sola marca! Ens agrada pensar que des de GimTV.cat posem el nostre granet de sorra per cuidar la nostra llengua a la vegada que cuidem la salut dels nostres usuaris. 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Reflexions sobre la salut mental al context laboral: una prioritat empresarial

Next Story

PIMEC en acció. Posant veu als problemes de les empreses; les baixes laborals

Latest from Competitivitat