/

Horts urbans: autoconsum i sostenibilitat

Hortalia és una pime manresana que fabrica i comercialitza horts urbans amb l’objectiu de promoure estils de vida més saludables, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Esteve Sanllehí va fundar Hortalia l’any 2011, i explica que l’empresa va créixer gradualment: “Vam posar a l’abast del consumidor una gran varietat de mides d’horts urbans i, de mica en mica, vam anar ampliant la nostra gamma cap a noves necessitats, amb productes com jardineres o articles decoratius, sempre fabricats amb fusta.”

Actualment, la marca Hortalia és propietat de Nitheus Solutions S.L i, gràcies al grup Maxchief soci de Nitheus Solutions S.L. des del 2017, ha rebut les inversions i els recursos necessaris per a aquest creixement.

La capacitat d’innovació durant la crisi de la Covid-19

La crisi de la covid-19 ha provocat que aquesta pime hagués d’adaptar-se a una allau inesperada de demanda d’horts urbans que els ha impulsat a millorar la seva eficiència productiva. Sanllehí explica que “un dels reptes més grans ha estat donar una resposta ràpida a les necessitats de l’hostaleria i la restauració”. Amb les mesures canviants de contenció de la pandèmia, la capacitat d’innovació d’Hortalia ha estat essencial per adaptar-se al repte: “pensar, crear, innovar i produir una gamma que permeti generar el més alt confort a les terrasses de restaurants i que alhora els ajudi a complir amb les normatives que s’han establert arran d’aquesta crisi.” El resultat d’aquest procés d’adaptació ha estat una gamma més lleugera i assequible de jardineres amb panells separadors d’ambients.

Valors d’empresa: slow life, autoconsum i KM 0

En paraules del seu fundador, Hortalia es caracteritza per ser “una empresa compromesa, responsable i amb consciència mediambiental que aposta per un moviment de canvi en el comportament del consumidor, fomentant un consum responsable.” La seva filosofia és fomentar el que es coneix com a slow life, un corrent de pensament vital que pretén combatre un estil de vida accelerat, tan present avui dia, sobretot a les grans ciutats.

D’altra banda, els productes d’aquesta pime manresana s’alineen amb dos conceptes molt populars en els nous hàbits de vida saludables: l’autoconsum i el KM 0. Expliquen que l’autoconsum requereix temps i permet tenir el control d’allò que s’està cultivant; també expliquen que els productes de KM 0 tenen molt a veure amb la consciència comunitària, però també amb la necessitat de conèixer la traçabilitat d’allò que consumim.

“La situació actual ens ha fet reflexionar sobre el nostre estil de vida i hem tornat a posar el focus en els detalls més primaris i importants”

A més d’apropar l’agricultura a les llars i de suplir, en part, la falta de contacte amb la natura durant aquesta pandèmia, a Hortalia pensen que el fenomen dels horts urbans ajuda el consumidor a crear una pausa que li permet desaccelerar i gaudir del que està experimentant de forma molt més conscient, mitjançant l’automuntatge del producte o l’autocultiu d’hortalisses i verdures.

Per acabar, Sanllehí afirma que afronten la recuperació de la crisi derivada de la pandèmia amb optimisme i afegeix: “creiem que Hortalia pot contribuir a ajudar les persones en aquest nou paradigma de vida més lenta i conscient”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

L’afterwork, a l’espera de la normalitat laboral post-covid-19

Next Story

Amparo Lafuente: “Digitalització, innovació, participació activa i mantenir sinergies són els reptes de futur de l’AFCA”

Latest from Innovació