Insegur fins diumenge, després torna l’anticicló: predicció meteorològica del 21 al 27 d’octubre 2017

Fa unes setmanes comentàvem la possibilitat de que tard o d’hora es podria presentar una situació típica de tardor mediterrània, una “bomba” meteorològica que s’alimenta de l’energia del nostre mar acumulada durant tot l’estiu.

Autor: Alfred Rodríguez Picó

Doncs els passats dimecres i dijous vam tenir un bon exemple. Esclafits, algun tornado, aiguats…la mànega curta es va reemplaçar per impermeables, paraigües que poc protegien davant la fúria dels elements i roba de tardor.

Malgrat els danys soferts en alguns punts per la violència de les tempestes, els beneficis aportats per l’aigua als nostres boscos, camps, aqüífers i rius que darrerament feien pena, són enormes.

El sector d’agricultura i ramaderia estan d’enhorabona, hi ha saó, l’herba pot continuar creixent

Autor: Alfred Rodríguez Picó

El risc d’incendis forestals pràcticament ha desaparegut…i alguns paletes han de fer hores extra per arreglar humitats a molts habitatges i és que no han caigut quatre gotes: Gandesa 115 litres, Siurana 125 litres o la mateixa ciutat de Barcelona 120 litres…ni Paris, Londres, Berlin, Amsterdam, Estocolm, Helsinki…han registrat mai una quantitat tan elevada en 24 hores!

Els avisem que la meteorologia dels propers 7 dies ens depararà sorpreses

Prepari roba d’abrigar per uns dies, però no desi la d’estiu, tingui el paraigua preparat per un dia en algunes comarques, però no guardi les cremes solars…ja veuen quin garbuix…ha! i prengui equinàcia per preveure constipats!

Davant d’aquest galimaties ens veiem obligats a concretar: Després de la tempesta ve la calma i avui i fins demà a la tarda torna la bonança, ambient suau, fins i tot una mica càlid al centre del dia. Malgrat les tempestes dels darreres dies, a penes refrescarà.

Dissabte al vespre o nit tindrem un canvi de temps amb entrada d’aire més fresc, així que podran caure alguns ruixats cap a Girona, Barcelona i nord de Tarragona, res a veure amb els aiguats passats.

Diumenge i dilluns ambient fresc, fins i tot fred de nit. Però a partir de dimarts i ben bé fins divendres o dissabte, altre cop anticicló potent. Sol i més Sol de dia, amb algunes boires a zones baixes de l’interior. Fresca o fred de nit i caloreta de dia, típic temps que no saps que posar-te, favorable a constipar-se.

Ja estan avisats…bona setmana!

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El feedback en l’empresa per motivar el nostre equip

Next Story

(Re)Humanitzem els processos de selecció

Latest from ODS i RSC