El feedback en l’empresa per motivar el nostre equip

El feedback és un comportament, i quan és positiu, pot ser una magnífica forma de reconeixement que motivi a la gent i generi autoestima, confiança i seguretat.

Què significa donar un feedback des de fora de la caixa?

Significa lograr que el col·laborador se senti VIST pel seu líder com una persona i un professional que desitja donar el millor de si mateix i fer la seva feina el millor possible.

https://www.pimealdia.org/mentalidad-fuera-de-la-caja-ver-mas-alla-de-nosotros-mismos/

 Un bon feedback està orientat cap al futur i se centra en les competències o capacitats clau que requereix un determinat lloc de treball i en els resultats que requereix l’organització. Una altra variable clau que seria interessant afegir és l’impacte que tenim a les persones i això depèn de com les veiem i considerem, és a dir, de la mentalitat.

 

Avui, el procés modern de feedback ho controla més el col·laborador que el líder, prenent la iniciativa proactivament en l’autoavaluació i l’autodesenvolupament

En el cas que encara no sigui així, una idea disruptiva, exemplar i impactant és que el líder sorprengui al col·laborador auto-avaluant-se ell primer com el seu cap, mostrant-se vulnerable amb el que podria fer millor per posar-li més fàcils les coses, i després convidant-lo a fer el mateix, a ser “accountable” i avaluar-se i reportar el seu propi rendiment.

Un bon enfocament de autodesenvolupament seria l’autoavaluació de la capacitat per a realitzar amb excel·lència el treball, l’impacte en les diferents persones amb les que interactua, i el nivell d’esforç i atenció als objectius clau per a la consecució de resultats.

Imagines l’impacte que li produiria un líder una conversa amb un dels seus col·laboradors, a iniciativa del col·laborador, en la qual aquest comparteix la seva autoavaluació en capacitat, impacte i nivell d’esforç, i al final li demana feedback de com el veu?

 

El Feedback fora de la caixa, és un comportament que multiplica per quatre la seva efectivitat si es fa humanitzant i veient al col·laborador com una persona.

Jaume Abad, director general Arbinger Espanya

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Rendibilitat i creixement a través dels valors humans i l’ètica

Next Story

Insegur fins diumenge, després torna l’anticicló: predicció meteorològica del 21 al 27 d’octubre 2017

Latest from Competitivitat