La irrupció del Fintech en el sistema financer

El sistema financer europeu es troba immers en un procés de canvi; centrarem aquest post en la transformació digital i la irrupció del sector Fintech en un sector d’estil conservador.

Els productes bancaris tradicionals, inclosos els comptes corrents, les línies de crèdit i estalvi estan amenaçats per una nova generació de noves empreses digitals, que durant aquest any han recaptat la xifra de més de 1.500 milions en capital de risc.

Moltes d’aquestes noves empreses llancen productes sense llicència bancària i es dirigeixen a una base de clients molt específics. L’element en comú entre aquestes empreses és l’objectiu de crear productes bancaris centrats en el client que es dirigeixin a persones i empreses desateses.

De moment, un dels principals reptes als quals s’enfronten aquestes empreses és que moltes operen sense llicència bancària. Com a resultat, només poden oferir serveis limitats. Això obliga les empreses noves a entrar en societats costoses amb les institucions financeres tradicionals i, per descomptat, es crea un risc de dependència.

Un altre problema afegit és que moltes d’aquestes noves empreses creixen ràpidament en oferir comptes i serveis gratuïts a clients d’ingressos baixos. Tal vegada puguin semblar més fàcils de captar, però molt més difícils de rendibilitzar. Mentre que un nombre reduït d’empreses ja han registrat un gran augment d’usuaris (Chime, Monzo i N26), encara estem en les primeres fases de la irrupció bancària i el camí cap a la rendibilitat a llarg termini serà difícil.

Però el futur del sector és clarament favorable. En el cas de Monzo es va difondre la informació que estava recaptant fons en una valoració de més de 1.000 milions de € amb una captació de més d’un milió de comptes. Tot això propiciat per l’aprovació d’un estatut bancari que va permetre a la companyia convertir els seus usuaris de targetes en comptes amb llicència completa.

El procés de canvi, com hem comentat, ja ha començat i difícilment s’aturarà. Dedicarem més articles a aquesta temàtica i anunciarem noves companyies que estan en la línia de sortida i per a les quals s’espera un ràpid i pròsper creixement.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La importància de les empreses innovadores

Next Story

Comunicació corporativa: premsa, xarxes socials i comunicació interna

Latest from Innovació