L’assegurança de crèdit, un factor clau per a la remuntada

L’aturada de l’economia global ha provocat una caiguda de les vendes sense precedents. Si fem atenció a indicadors avançats com el retard dels pagaments i terminis, constatem que s’està registrant un increment de la massa de factures no pagades al seu venciment i ajornades, un senyal que hi haurà o podria haver-hi impagaments. Una de les derivades immediates d’aquesta conjuntura, per tant, és la morositat, la qual pot ser provocada per una situació estructural d’insolvència d’una empresa o per una limitació en l’accés al crèdit, al finançament. Aquesta morositat està pujant i, segons els analistes, no hi ha un patró concret per sectors o per països sinó que és una realitat generalitzada.

En un context com aquest, moltes economies de tot el món estan posant fi al confinament i estan emprenent a poc a poc la reconstrucció. La incipient recuperació tindrà un efecte arrossegador sobre les nostres vendes a l’exterior, un factor que pot actuar com a palanca de recuperació, igual que va ocórrer en crisis anteriors, com la del 2008.

Per a rendibilitzar aquesta tendència i remuntar amb garanties d’èxit és determinant activar mecanismes de prudència: valorar molt bé la situació actual dels clients, ser cautelosos a l’hora d’emprendre noves operacions comercials i anticipar-se als riscos a través d’instruments com l’assegurança de crèdit CESCE Fàcil. Es tracta, sens dubte, d’un factor de competitivitat perquè permet disposar d’informació econòmica i financera en temps real i posa a la nostra disposició eficaces eines d’anàlisi i cobertura de vendes, la qual cosa ajuda a sostenir l’activitat de les empreses. Adoptar aquestes precaucions, molt necessàries en aquests moments, no suposa un fre a l’activitat comercial sinó un catalitzador de bones decisions.

En el nostre mercat, hi ha solucions d’assegurança de crèdit que conjuguen totes aquestes variables i que estan especialment dissenyades tant per a facturació nacional com per a l’exportació.

Invertir en una assegurança de crèdit d’aquestes característiques pot marcar la diferència entre la recuperació efectiva i les tensions de tresoreria, entre la continuïtat d’una empresa i la seva desaparició del mercat. L’activitat comercial diària, per tant, hauria d’anar acompanyada en aquests moments d’aquesta mena d’eines eficaces de gestió de riscos, per a poder anticipar-nos-hi. Operar amb garanties, disposar d’informació actualitzada i assegurar les vendes són les claus per a desbloquejar els fluxos comercials, procurar l’equilibri financer i recuperar, de nou, l’estabilitat de les empreses.

Joaquim Montsant
Director territorial de CESCE Catalunya i Balears

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Mereixes una segona oportunitat

Next Story

Tot continua sent possible

Latest from Competitivitat