“El mercat de productes ecològics està experimentant un gran interès pels aliments sense gluten i saludables”

Els fundadors de Zealia, l’Eduard Dàvila i la Rosa Quero, van treballar en empreses alimentàries abans de fer-se empresaris. L’Eduard és doctor en tecnologia dels aliments i la Rosa és enginyera agroalimentària i llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments. Ambdós codirigeixen l’empresa, però l’Eduard està enfocat a la gestió interna i al desenvolupament de producte, i la Rosa a la gestió externa com a responsable de vendes.

A quin públic voleu fer arribar els vostres productes?

Tot i que potser el primer que crida l’atenció és que es tracta d’un producte sense gluten, els nostres consumidors no són únicament persones amb celiaquia o intolerància al gluten. Moltes d’elles senzillament busquen una alimentació més saludable, de qualitat i ecològica. I, el fet que siguin productes sense gluten sovint es veu com un valor afegit. Elaborar productes més naturals, més saludables i amb un mètode propi, innovador, ens reporta una valoració molt positiva dins del col·lectiu de consumidors del canal alimentari especialitzat.

Parleu-nos dels vostres productes…

La cartera de productes ha anat evolucionant amb el temps. Inicialment, vam començar amb una oferta de 10 referències, repartides en tres famílies de productes, i actualment hem multiplicat per 5 el nombre total d’elaborats.

El nostre producte estrella és el pa, elaborat de forma molt artesana amb massa mare i ingredients que li proporcionen un bon perfil nutricional. A més, com que és un producte ecològic, no utilitzem cap additiu químic, com ara conservants o colorants, i sempre ens agrada millorar l’oferta existent al mercat llançant nous productes amb farines nutritives, sense sucres refinats, etcètera.

A banda del pa, també disposem d’altres productes com la de rebosteria (galetes, brownies, magdalenes…), els snacks (colines, crackers…), cereals (granoles, barretes de cereals…) i pasta (fusillis i pasta per a sopa). Per a tots els nostres productes, sempre busquem aportar al mercat aliments saludables, amb alguna funcionalitat interessant per al consumidor.

Qui forma part del vostre equip?

Durant els primers 4 anys de l’empresa només érem nosaltres dos. Va ser a partir del cinquè any quan vam incorporar la primera persona. Ara, que l’empresa té poc més de 8 anys, som 9 treballadors a l’equip. Crear llocs de feina ens ha proporcionat molta satisfacció, la nostra plantilla la forma jovent del poble de Llinars o dels voltants, que van començar a treballar amb nosaltres sense cap mena d’experiència.

En tots els casos, l’empresa s’ha encarregat de proporcionar la formació necessària, tant interna com externa. El criteri que hem seguit per a la contractació dels nostres treballadors sempre s’ha fonamentat en la implicació amb el projecte i en la companyonia entre ells per poder formar un bon equip de treball.

Què fa especials els vostres productes?

Els pilars de Zealia es fonamenten en l’elecció d’uns ingredients que proporcionin uns bons valors nutricionals als nostres productes. Evitem utilitzar sucres refinats, greixos poc saludables o additius innecessaris. A més de les qualitats organolèptiques, també és molt important oferir tota la seguretat que requereix un producte sense gluten. En aquest sentit, disposem de la certificació europea d’espiga barrada, a banda d’altres certificacions com la certificació ecològica de tots els productes i la certificació vegana.

Heu aplicat o teniu pensat aplicar algun Objectiu de Desenvolupament Sostenible dins de la vostra empresa?

Estem totalment compromesos amb els ODS. Ja estàvem assabentats d’aquest repte, i preteníem orientar l’empresa a aconseguir el màxim nivell d’acompliment en els propers mesos. En conèixer la implicació de PIMEC en aquest món, ens vam alegrar de poder treballar plegats per avançar en el nostre projecte.

Com us veieu d’aquí uns anys?

El mercat de productes ecològics està experimentant un gran interès i, juntament amb el fet d’haver construït una estructura sòlida i un bon know-how en l’elaboració dels productes que podem oferir, encarem els projectes comercials que sorgiran amb unes bones probabilitats d’èxit.

Volem crear una nova línia de pans molt innovadora en el mercat nacional on la funcionalitat del producte afavoreixi encara més la salut i el benestar dels nostres consumidors. Hem de preparar el nostre sistema productiu per als nous reptes per tal d’absorbir els creixements previstos. A més, hem d’enfocar la nostra forma de treballar plenament en consonància amb els ODS per esdevenir una empresa totalment implicada en aquesta filosofia.

Ens podeu explicar el creixement de l’empresa?

Durant els primers 3 anys i mig les xifres es van mantenir exigües, insuficients. Gràcies al reenfocament en el disseny del packaging dels nostres productes, els resultats van canviar de forma sobtada i les xifres de vendes van experimentar una alça notable.

En els darrers 5 exercicis s’ha aconseguit un creixement superior a un factor de 12 (1.200%). El darrer, l’any 2018, es va tancar amb un creixement superior al 27%.

El nostre canal de venda és l’especialitzat, és a dir, supermercats bio, dietètiques, ecobotigues. Comercialitzem els nostres productes a tot Espanya i en els darrers 4 anys hem començat a desenvolupar el mercat estranger a França i Portugal. Actualment, estem a punt d’enviar una primera comanda a una gran cadena de supermercats a Mèxic. A mitjà termini, esperem un creixement superior al 15% anual.

Quin és el feedback dels consumidors?

Durant aquests anys són molts els consumidors que ens han felicitat pels nostres productes, la majoria són persones molt informades sobre l’àmbit dietètic i ecològic.

Si haguéssim d’explicar una anècdota, destacaríem la història d’una senyora que va comprar el nostre pa en una de les primeres fires que vam fer per poder obrir mercat. L’any següent, quan vam tornar a la fira, va venir a l’estand amb el paquet de pa vuit i ens va dir que el va estar guardant durant 1 any i buscant-lo durant tot aquell temps per tot Madrid. El motiu: per a ella era el millor pa sense gluten que havia tastat mai.

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La importància del sector de la construcció

Next Story

Com podem protegir-nos davant d’atacs informàtics?

Latest from Competitivitat