Més fresca però amb paraigües tancats: predicció meteorològica del 28 d’octubre al 3 de novembre 2017

Estem a punt d’acabar un octubre extraordinari per diversos motius: possiblement serà el més càlid de la història climàtica documentada i també amb el de menys dies de pluja. De fet el paraigua, en un mes tradicionalment plujós, l’hem obert no més de tres o quatre dies…això si, amb aigua a bots i barrals. I les botigues de roba veuen com va passant la tardor i el fred no arriba.

Una amiga que fa bufandes em preguntava desesperada si algun dia arribarà el fred…i tant que si. De fet a partir d’aquest mateix dissabte dia 28 s’inicia un progressiu descens en els termòmetres que el notarem més dilluns i dimarts vinents. Anar amb mànega curta ja serà agosarat.

Ara bé, tampoc veiem cap entrada freda que ens faci pensar amb abrics i bufandes -la meva amiga s’haurà d’esperar una mica més- i el més preocupant, tampoc veiem cap situació de pluges generals, fet que agreujarà la baixada del nivell dels pantans.

La tramuntana i el mestral o cerç dels propers dies facilitaran una major evaporació dels terrenys, no ajudant per tant a mantenir la humitat. Seria a partir de divendres o dissabte vinent, dies 3 i 4 de novembre quan una pertorbació podria revoltar l’atmosfera, però tampoc no sembla gran cosa.

Aprofitin aquesta manca de pluges per treballar a l’aire lliure, arreglant les filtracions d’aigua de les tempestes de fa una setmana, els serveis municipals netejant els embornals de fulles per futures precipitacions, cap problema en el sector de la construcció o per realitzar tasques urbanes a l’aire lliure. Si han de pintar dins o fora dels habitacles, “bon temps” per fer-ho –això de “bon temps” o “mal temps” és molt relatiu– Aquest dijous vaig estar a Móra la Nova per fer una xerrada per Unió de Pagesos i hi ha dues preocupacions genèriques en el sector de l’agricultura i la ramaderia: quan plourà amb cara i ulls i quan glaçarà.

Dons bé, un temporal de pluges que regui el territori més o menys bé no el veiem ni a curt ni a mitjà termini i de glaçades, tret d’alguna ben tímida el proper dilluns i dimarts a raconades localitzades, tampoc en veiem fins ben avançat novembre.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Saps com identificar el codi aranzelari que correspon al teu producte?

Next Story

7 tècniques d’entrenament en assertivitat

Latest from ODS i RSC