/

Negocis a Sud-àfrica: obrint horitzons cap a mercats emergents

cSud-àfrica , amb aproximadament 53 milions d’habitants, és el major importador i una de les primeres economies del continent africà. El seu PIB és de 281.895.000 d ‘€ (2015), és l’actor polític i productiu més important d’Àfrica i seu de les més importants corporacions i àrees industrials. Quines oportunitats hi de fer negocis a Sud-àfrica?

Sud-àfrica és un mercat amb gran potencial de desenvolupament

Les empreses europees poden beneficiar-se del Acord de Lliure Comerç signat per Sud-àfrica i la Unió Europea. Tant és així, que en l’actualitat ja són 253 les empreses catalanes que han albirat una oportunitat de negoci en aquest país i ja exporten els seus productes a aquest mercat, i han augmentat les operacions entre els dos països un 10,22% respecte al mateix període l’any anterior.

En l’actualitat, gaudeix d’una estructura econòmica pròpia d’un país desenvolupat i, gràcies a la combinació d’un mercat amb gran potencial de desenvolupament i una creixent obertura a l’exterior, ofereix grans oportunitats a les empreses de diversos sectors, destacant salut, sector químic, energia, infraestructura, TIC i tecnologies, indústria, enginyeria i transports.

Sud-àfrica és un mercat amb gran potencial de desenvolupament en el qual les empreses catalanes poden aconseguir beneficis entre 20 i 50 vegades superiors als estimats en mercats madurs.

Avantatges d’exportar a Sud-àfrica

D’una banda, el fet que no hi ha diferència horària amb Catalunya, cosa que facilita les comunicacions amb les empreses i clients ubicats en aquest país i una menor inversió en infraestructura de suport; i, d’altra banda, la mentalitat anglosaxona de les companyies sud-africanes molt similar a la nostra, el que facilita les negociacions.

Finalment, cal destacar que Sud-àfrica és la porta d’entrada a un mercat de més de 250 milions de consumidors, la Southern African Development Community (SADC), composta per 15 països del con sud africà. Compta amb aranzels zero entre els països comunitaris i Sud-àfrica és la base de totes les exportacions del grup.

Practical Team, juntament amb el suport de PIMEC, aposta per aquest mercat oferint un model de treball que es basa a oferir a les empreses, clústers o institucions catalanes, equips de suport professionals en origen i en destinació, gràcies a la col·laboració de Practical Team amb Abegglen & amp; Crawford, una consultora local amb més de 25 anys d’experiència a Sud-àfrica. D’aquesta manera, es facilita el coneixement del mercat així com les relacions institucionals, permetent una entrada al país molt més senzilla i ràpida, oferint sempre una visió real i pràctica.

Javier Monge, Director d’Practical team

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La normativa espanyola en matèria d’indemnitzacions dels contractes temporals podria ser discriminatòria

Next Story

Quan hi ha responsabilitat del soci únic?

Latest from Competitivitat