No guardem els paraigües ni la roba de cru hivern: predicció meteorològica del 10 a 16 de febrer 2018

Els darrers hiverns estàvem massa ben acostumats, poc fred, poca pluja…però enguany s’ha capgirat la truita i tenim força rebombori…i el que queda. Després de les nevades i fredorades dels darrers dies, demà dissabte dia 10 farà Sol, vent i fred, sense neu o poca cosa al Pirineu.

Un senyor intentant avançar metres a la neu. | Autor @lamolinaski

Diumenge però torna la neu sobretot al vessant occidental com Baqueira i zones properes, aperitiu d’una nova pertorbació que ens afectarà dilluns arreu del territori amb nevades altre cop per damunt dels 800 metres baixant a la tarda a 400, 300 i fins i tot 200 metres, novament estarem a l’aguait de neu a cotes baixes i per descomptat, totes i tots ben abrigats. Dimarts dia 13 força fred però veurem el solet que s’agrairà. Entre dimecres i dijous la temperatura s’endolcirà amb algunes nevades al Pirineu, però amb les prediccions que estem elaborant a TAIKOMETEOROLOGIA per tot el mes de febrer veiem que l’hivern encara té en reserva cops amagats. El fred i la neu no s’han acabat.

Les conseqüències per a les pimes

Autobús sepultat per la nevada a Gósol | Autor: Mossos d’Esquadra.

Amb el que hem dit i davant de les pluges o nevades que van caient de forma freqüent, és important anar arreglant goteres i filtracions d’humitats d’edificis. Aprofiti la bonança relativa que tindrem a partir de dimarts per efectuar tasques a l’aire lliure relacionades amb construcció, rehabilitació, neteja urbana…amb temperatures no tan baixes i per tant amb ambient una mica més confortable, sobretot a partir de dimecres, però tenint present que la bonança no durarà massa dies. Les intenses glaçades d’aquests dies tenen completament adormida la flora del país. Alguns ramaders ens diuen que als vedellets que estan naixent no els hi convé massa pluja, massa fang, malauradament altre cop la pluja de dilluns (o neu) no ajudarà massa. També les baixes temperatures mantindran un elevat consum energètic. No cal dir que les pistes d’esquí estan espectaculars, com feia força anys que no es veia i de retruc, tanta neu a tantes zones serà aigua cap a rius i rierols i la greu sequera que començàvem a tenir, quasi ens atrevim a dir que s’acabarà i més amb les perspectives de més pertorbacions durant la segona quinzena de febrer.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Treva amb sol de diumenge a dimecres: predicció meteorològica de 27 de gener a 2 de febrer 2018

Next Story

Una setmana traïdora

Latest from ODS i RSC