Una setmana traïdora

A pagès o a marina diuen “de febrers n’hi ha pocs de bons” o “el febrer, el més mentider” o “el febrer nou cares té“. Així és, aquest mes és traïdor de mena, els dies es van allargant, les hores de Sol augmenten, la “caloreta” es pot deixar notar com la d’aquest passat dijous…però encara hi ha grans masses d’aire fred al nord d’Europa que, si es decideixen a atacar-nos, podem passar grans fredorades amb nevades a cotes ben baixes, i ja tenim uns quants exemples en aquesta primera quinzena.

La bonança d’ahir i avui divendres s’acaba. El cap de setmana ens portarà un nou refredament, algunes nevades al Pirineu, sobretot dissabte, ruixats al vespre entre Barcelona i Girona i diumenge tornarem a respirar hivern, caldrà tornar a agafar la roba d’abric…i encara ho notarem més dilluns. I a partir d’aquí…sorpreses, traïdories del febrer. Hem de ser honestos i dir-los que no ho tenim clar. Hi ha dues opcions i són ben diferents: la primera es una estabilització del temps a partir de dimarts, temperatures adequades a les dates i una certa tranquil·litat, descartat ambient càlid. La segona opció és una irrupció d’aire fred de primera categoria, temperatures molt baixes i nevades fins i tot a cotes ben baixes. De moment guanya, però no pas per golejada, la segona opció…

Així que no guardin la roba d’abric, el sector marítim de moment disposarà d’una Mediterrània tranquil·la però amb perspectives d’alteracions a partir de mitjans de setmana. Aprofiti també la primera meitat de la setmana per realitzar obres i treballs a l’aire lliure ja que la segona meitat podem tenir més moviment. L’agricultura millor que continuï endormiscada en previsió de noves glaçades, la bonança d’aquesta dos dies, després de tant fred, no és suficient per despertar-la. Pels esquiadors, molta neu però atenció a l’elevat rics d’allaus, seguiu estrictament les indicacions de les pistes. El sector transports no tindrà problemes, al menys fins dimecres, després veurem com evoluciona la situació de possibles nevades a cotes baixes i la moda…doncs de moment els modelets de primavera hauran d’esperar. Bogeries del febrer!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

No guardem els paraigües ni la roba de cru hivern: predicció meteorològica del 10 a 16 de febrer 2018

Next Story

Sentència del TEDH sobre el control dels treballadors amb càmeres de videovigilància

Latest from ODS i RSC