Treva amb sol de diumenge a dimecres: predicció meteorològica de 27 de gener a 2 de febrer 2018

Mentre escric aquestes línies la pluja cau amb insistència sobre Barcelona, els trons ressonen de lluny, fa fred i fa vent. D’això se’n diu un dia rúfol. De fet tot Catalunya, amb més o menys generositat, s’està veient afectada per pluja o neu…i déu n’hi do la nevada que està caient a totes les muntanyes i altiplans per damunt tan sols dels 600 a 700 metres més o menys.

Estació d’esquí de La Molina en mig de la intensa nevada | Autor: Jordi Rodoreda

Després de la pluja del cap de setmana passat al Pirineu que va malmetre notablement l’estat de les pistes d’esquí, els esquiadors es trobaran amb un panorama increïble, meravellós, amb gruixos de neu nova que fins i tot superen els 40 o 50 cms en algunes zones i recordem que tota aquesta neu més endavant serà aigua cap a rius i rierols. La pluja que cau amb generositat per fi neteja pobles i ciutats, parcs, jardins i boscos, assedegats després de tantes ventades eixutes.

Les conseqüències per a les pimes

les Franqueses del Vallès amb conseqüències de les intenses pluges als camps | Autor: Jordi Rodoreda

Ara bé, aquesta activa pertorbació s’allunya i dissabte encara tindrem nuvolades però amb poca precipitació, vent i ambient fred. Ja els podem assegurar que de diumenge a dimecres un anticicló ens portarà nits fredes, dies relativament agradables, vent feble i força Sol, així que aquesta tongada de quatre dies caldrà aprofitar-la per arreglar goteres que hagin pogut sorgir després de les fortes precipitacions d’avui en algunes zones. Jornades per fruir de l’aire lliure, per fer reparacions a l’exterior.

Les comunicacions per carretera, tant de mercaderies com de viatgers o missatgeria, que avui divendres s’estan trobant amb dificultats a causa de la pluja i la neu, podran fer la feina sense cap entrebanc també de diumenge a dijous.

Tret de la zona del Golf de Lleó on la tramuntana pot bufar forta avui i demà, alterant l’estat marítim en aquella zona, tampoc tindrem complicacions la resta de les jornades a cap àrea marítima. El consum energètic, amb l’ambient tan fred d’avui, augmentarà arreu però tampoc esperem fredorades, al menys a curt termini, que facin disparar aquest consum.

Com veuen estem parlant sempre fins dijous i és que a partir d’aquest dia estarem pendents d’un nou canvi de temps que ens podria portar ambient força fred, vent i algunes nevades, però ja en parlarem la setmana vinent.

A gaudir de la natura, neta, raspallada després del temporal!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Els avantatges de treballar al núvol

Next Story

No guardem els paraigües ni la roba de cru hivern: predicció meteorològica del 10 a 16 de febrer 2018

Latest from ODS i RSC