Els avantatges de treballar al núvol

Us recordeu dels disquets, els discos, les cassets que utilitzàvem abans i gairebé podríem dir també ja dels cd’s i dvd’s? Gosaria a dir que d’aquí a poc temps les memòries usb entraran també dins d’aquesta llista nostàlgica dels records.

Avui en dia ja no té cap sentit malgastar espais físics per guardar dades. Recordo que de jove  tenia, com molts dels meus amics i amigues, tota una vitrina o moble on posava les cassets i cd’s. Això amb el núvol avui ja no és necessari, perquè amb un sol clic ho podem guardar tot a un servidor.

Els grans avantatges de treballar al núvol, amb un servidor, requereixen també de la cura dels seus usuaris alhora de contractar aquest espai. Cal saber que les lleis de dades que hi ha a Europa són diferents de  les de la resta del món. Hi ha empreses d’emmagatzematge que realment són molt econòmiques, però s’ha d’anar molt en compte ja que el servidor el tenen fora de la Unió Europea, no donen garanties i poden fer amb la informació el que vulguin ja que no es regeixen per cap llei o reglament.

Quan busquem aquest servei també és important d’informar-nos que l’empresa que ho gestiona ho guardi a dos llocs diferents en ciutats distintes, d’aquesta manera et poden garantir una seguretat total i que no es perdrà la  informació encara que hi hagi, com a vegades passa, un problema al servidor.

Emmagatzemar-ho tot al núvol fa que no ens haguem de preocupar més de la informació, i ens estalviem un dels mals de cap que generacions anteriors han tingut durant molt de temps

El magatzem al núvol ja no només és una qüestió d’espai, també de costos. És molt més econòmic tenir-ho tot al núvol que no pas invertir en un servidor propi i haver de fer el manteniment requerit.

Un altre avantatge bastant considerable és que no cal que estiguem sempre en el mateix lloc físic per entrar a veure la informació, podem estar en qualsevol lloc del món, només ens cal un dispositiu i, això si, la connexió a Internet.

Imagineu-vos una  empresa que té externalitzat al núvol el servidor, la centraleta telefònica i el correu electrònic. Aquesta empresa:

  • ha guanyat en gestió, ha estalviat temps, ja que pot gestionar-ho tot des de qualsevol lloc del món
  • ha guanyat en recursos, ja que no cal que tingui personal propi per mantenir els serveis
  • ha guanyat en espai, ja que no cal que l’empresa tingui el servidor ni la caixa de la centraleta
  • i també haurà guanyat en preus, atès que surt més rentable llogar un espai al núvol que tenir-ho a casa

Com passa sovint amb les grans innovacions, als inicis moltes empreses no veien clar l’ús del núvol ja que tenien la sensació que perdien el control en no tenir el servei a l’oficina. Però aquesta sensació a poc a poc es va superant com ho demostra el fet que cada cop són més les empreses que fan servir el núvol  i estant comprovant que, si s’usa bé, és totalment segur i amb garanties d’èxit i efectivitat.

Falta ben poc perquè ja tot funciona així, amb la Internet de les coses ja no hi haurà res que no estigui al núvol, tot estarà interconnectat

Estem tan sols vivint els primers anys d’una nova era i els últims anys d’una manera de fer que se’n va per a no tornar. Tot l’esforç i el temps que la empresa dediqui a aprendre i a posar-se al dia, es traduirà en més eficàcia i eficiència per a l’empresa i per als seus usuaris.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Vent, caloreta i ruixats, en aquest ordre: predicció meteorològica del 20 al 26 de gener 2018

Next Story

Treva amb sol de diumenge a dimecres: predicció meteorològica de 27 de gener a 2 de febrer 2018

Latest from Innovació