Vent, caloreta i ruixats, en aquest ordre: predicció meteorològica del 20 al 26 de gener 2018

Aquest mes de gener s’està tornant estrambòtic, una mica boig. De fet aquesta nit de divendres a dissabte ens creuarà un front amb algun ruixadet local, ben poca cosa i demà dissabte nevarà al Pirineu, sobretot a la seva cara nord.

El vent de ponent a mestral tornarà a bufar amb empenta a moltes comarques, altre cop hem d’anar a l’aguait especialment la nit de dissabte a diumenge i matí de diumenge. Precisament diumenge les temperatures s’enfilaran com si es tractés d’un dia de primavera. A la costa i zones pre-litorals es podran assolir els 20º, fet que no és extraordinari en un mes de gener però tampoc massa freqüent.

De dilluns a dimecres tranquil·litat absoluta, amb força Sol i algunes boires a l’interior amb temperatures allà on no hi hagi boira, força suaus. Tot això esperant la tarda de dijous quan arribarà un canvi de temps amb ruixats i un moderat descens de la temperatura.

Les conseqüències per a les pimes

Resumint i essent pràctics: el consum energètic a partir de diumenge disminuirà com a conseqüència de l’augment de la temperatura, ambient poc hivernal que no incitarà a abrigar-se massa, però compte, hi ha grans masses d’aire fred al nord i est del continent que més endavant podrien decidir-se a visitar-nos. Però si d’alguna cosa estem sobrats, és de vent de ponent i mestral.

El sostre de Catalunya, la Pica d’Estats (3143 metres) ahir migdia | Autor: Ramon Baylina

Es prepara una nova dosis de ventades per aquest cap de setmana, sense arribar a la violència dels de la matinada de dimarts, quan les asseguradores van tenir feina. La neu que caurà en algunes zones del Pirineu, tan dissabte a la tarda i nit com la matinada de diumenge pujarà molt de cota, fins els 2000 metres o una mica més, malmetent la qualitat de la neu dipositada. Però ja sabem que mai plou al gust de tothom i l’augment de les temperatures de diumenge i fins dimecres comportarà un ambient gairebé primaveral per fruir a terrasses de bars i restaurants, per fer activitats a l’aire lliure i com que no hi ha manera de que plogui, una setmana més insistim en l’aprofitament d’aquesta situació de sequera per realitzar treballs a l’aire lliure, obres a l’exterior, pintar…tot això esperant un canvi de temps que arribarà dijous a darreres hores, llavors s’hauran d’obrir paraigües, ja veurem si poca estona o força hores i els termòmetres baixaran sense estridències, adequant-se als valors habituals per les dates.

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Coneixes la importància de registrar la teva marca?

Next Story

Els avantatges de treballar al núvol

Latest from ODS i RSC