Coneixes la importància de registrar la teva marca?

La marca diferencia en el mercat els productes o serveis d’una empresa, ja sigui aquesta de caràcter individual o social. La marca és un signe distintiu, que posiciona i dóna valor a la nostra tasca.

El nom comercial és el signe que identifica una empresa en el tràfic mercantil i que serveix per distingir-la d’unes altres empreses que realitzen activitats similars o idèntiques. El nom comercial distingeix l´empresa que fabrica o comercialitza els productes o presta els serveis. La marca en canvi, distingeix els productes o serveis que fabrica o comercialitza o realitza l’empresa.

D’acord amb l’article 4.1 de la Llei de Marques: “s’entén per marca tot signe susceptible de representació gràfica que serveixi per distingir en el mercat productes o serveis d’una empresa de les d’altres”.

Avui dia és molt important registrar la marca que des de bon començament volem utilitzar en la nostra activitat econòmica. D’aquesta manera, i com ja he apuntat anteriorment, evitarem confusions amb competidors del mateix sector que podrien estar utilitzant marques semblants. Un altre motiu de pes seria evitar fer ús de marques que prèviament ja han estat registrades per tercers.

Diferents tipologies de marques

Hi ha diferents tipologies de marques;
• Denominatives: són les denominacions arbitràries o de fantasia, les raons socials, pseudònims i noms propis. Les xifres, lletres, etc.
• Gràfiques: els símbols gràfics, logotips, dibuixos, etc.
• Mixtes: la combinació d´elements gràfics i denominatius.
• Tridimensionals: els envasos i embolcalls, la forma del producte, etc.
• Sonors: sempre que aquests sorolls en que consisteixi la marca puguin ser representats gràficament.

El registre el pot sol·licitar qualsevol persona física o jurídica, pot actuar directament, mitjançant agent de la propietat industrial o representant degudament autoritzat. La durada és per períodes de 10 anys, i es pot renovar per períodes successius de 10 anys. La protecció obtinguda és per tot el territori nacional, també és pot sol·licitar una protecció d´àmbit comunitari o internacional.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Cap de setmana fred i insegur, després treva de 4 o 5 dies: predicció meteorològica del 13 a 19 de gener 2018

Next Story

Vent, caloreta i ruixats, en aquest ordre: predicció meteorològica del 20 al 26 de gener 2018

Latest from Competitivitat