Eslògan, colors i audiobranding. Elements d’una marca

elements d'una marca
elements d'una marca

En aquesta sèrie de posts de com crear una marca, hem fet, primer, una introducció al tema, i segon, ens hem centrat en el nom o naming. Repassem ara la resta d’elements d’una marca, com els colors, símbols, sons, o eslògan.

L’eslògan

L’eslògan és el lema publicitari; una frase que resumeix i representa una idea, i que recolza el nom de la marca o la seva filosofia. Ens ajuda a difondre els beneficis de la marca per diferenciar-la de la competència, i ve a ser com un “crit de guerra”, una invitació a la participació, i a generar un desig o necessitat.

És ben conegut l’eslògan de Nike: “Just do it” (simplement fes-ho), o el d’Apple: “Think diferent” (pensa diferent). “Porqué tu lo vales” (Pantene), “Para todo lo demás, Mastercard”, “Póntelo, Pónselo” (Durex), serien altres exemples.

Per al nostre petit negoci podem pensar en frases que aportin valor afegit, com l’experiència i trajectòria: “Cuidant de la teva llar des de 1940”, la proximitat: “Sempre al teu costat”, “La teva fleca de sempre”, la qualitat o origen: “De l’hort a la taula”, “La cuina de casa”, …

Els colors

Hi ha tota una teoria al voltant de l’ús dels colors, i fins i tot una organització mundial especialitzada en l’ús dels colors per al disseny: colormarketing.org.

La psicologia dels colors analitza com percebem i ens comportem davant diferents colors, així com les emocions que susciten en nosaltres certs tons. Hi ha certs aspectes subjectius, com també discrepàncies segons la cultura, però en general hi ha certs principis acceptats com a universals.  elements d'una marca

Per exemple, els estudis han demostrat que el vermell augmenta el ritme cardíac, a la vegada que provoca un augment de l’adrenalina i fa que els individus se sentin energètics i entusiastes. El vermell transmet passió.

És comú parlar de colors càlids, com el vermell, el groc o el taronja, que poden transmetre calidesa alhora que hostilitat i agressivitat. O per contra, els colors freds, com el verd o el blau, associats a la calma, la serenitat, serietat, com també a la tristesa.

Altres elements; el so de la nostra marca

Al primer post ja vam fer notar la importància de la música o so associat a la nostra marca; com ens sentiríem si truquéssim a la nostra asseguradora i la música d’espera al telèfon fos de caire terrorífic?

També vam tractar al tema al post “Com sona la teva marca”.

Com amb les imatges i la típica de frase de “una imatge val més que mil paraules”, el so és clau alhora de definir la percepció que ens arriba. Veieu sinó aquest tràiler de Mary Poppins; amb un canvi de música, canvia totalment el gènere de pel·lícula.

Si ja de per sí és i ha estat important, avui en dia amb l’auge dels vídeos o els audiovisuals com a element comunicador estrella – veieu les tendències de màrqueting de 2017 -, ens obliguen a cuidar el so o música que fem servir amb la nostra marca de manera més especial que mai.

L’audiobranding es dedica precisament a això, a crear una marca sonora, que juntament amb la resta d’elements ha de crear un conjunt harmònic perquè la nostra marca sigui rellevant, única i memorable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La fi del roaming ha arribat a la UE

Next Story

La Reforma Horària a les empreses: una realitat o una utopia?

Latest from Competitivitat