/

Com sona la vostra marca?

Audio branding
Audio branding

Us heu plantejat mai aquesta pregunta? Heu pensat que una marca no només entra per la vista? Heu sentit a parlar de l’audio branding?

El valor de la música – i en general, del so.

En un món on la comunicació audiovisual és cada cop més present, molts tenim en consideració la part visual, però pocs la part sonora.

No ser conscient del seu valor suposa desaprofitar part dels canals de comunicació al nostre abast i deixar escapar una gran oportunitat de connectar amb el nostre públic, comunicar-li qui som i fer que la nostra marca entri a formar part dels seus records i vivències.

La música —i en general el so— té propietats extraordinàries: ens situa en un estat d’ànim, parla de nosaltres i de l’entorn, en transporta en el temps i l’espai. Ens pot motivar, ens pot entristir. Ens submergeix en una altra cultura. Evoca les nostres experiències i ens hi reconnecta vívidament. Qui no reviu les emocions del passat quan escolta “aquella cançó, aquella música” que tant va significar per a nosaltres?

El poder del so per impactar-nos no és subjectiu: els estudis en neuromarketing i marketing sensorial han avalat la capacitat excepcional del so per deixar en el nostre cervell una petjada indeleble, gràcies a la seva sorprenent capacitat d’evocació, associació, estímul i inspiració.

Les qualitats del so el converteixen, doncs, en la peça estratègica menys intrusiva i més valuosa per identificar una marcar, oferir una experiència de consum única i vincular-hi l’usuari de manera eficaç i memorable.

Ús estratègic dels recursos sonors

Als atributs del so s’hi suma l’oportunitat de fer-lo servir estratègicament. Actualment, en un món on la comunicació audiovisual ens acompanya sempre a través de múltiples dispositius, el so és l’element més constant i subtil a l’hora de fer-nos presents. En tot moment “sentim” les marques a la TV o als anuncis del cinema, a Internet, als mòbils, a tota mena d’actes públics i esdeveniments… I és en tots aquests contactes amb el nostre públic quan podem fer-los arribar un missatge molt més atractiu per a ell que la simple oferta d’un producte o servei: qui som, quina és la nostra identitat, en què ens diferenciem d’altres i en què ens semblem a ell.

Audio brandingPerò formular la nostra identitat i relat sonors no s’aconsegueix d’una manera arbitrària. Requereix un procediment d’anàlisi i definició de la marca, que es traduirà en músiques, veus, efectes sonors i paràmetres de tractament del so, coherents amb el que volem comunicar a l’usuari i capaços d’identificar la nostra marca unívocament mitjançant tots els canals de comunicació auditiva possibles.

Aquest procés metòdic i expert es coneix com a audio branding, i lluny de ser un simple complement de la construcció visual de la marca, pot potenciar-la fins i tot de manera autònoma.

El so ens envolta. És el moment de deixar de ser silenciosos, de trobar la nostra veu i projectar-la amb força. Però pensem que el camí cap al nostre esclat sonor exigeix una estratègia i un mètode: l’audio branding.

Construïm la nostra identitat sonora, esbrinem com sona la nostra marca i fem-la sentir eficaçment!

No et perdis com, des de PIMEC i a preus en clau pime, et podem acompanyar en aquest camí sonor .

Òscar Beà, Bcn Tracks

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Google penalitza els webs sense Certificats SSL

Next Story

Com construeixo una base de dades?

Latest from Competitivitat