Google penalitza els webs sense Certificats SSL

El passat Gener, Google va fer un pas endavant amb les seves polítiques de seguretat i va decidir marcar les pàgines que accepten mots de pas o pagaments com a no segures si no disposen de certificats SSL, la qual cosa pot afectar al posicionament del lloc web al cercador i a la confiança dels usuaris que hi accedeixin.

Un certificat SSL és un document electrònic que es vincula a una identitat. Aquesta mena de certificats permeten que les dades importants, com són els números de targetes de crèdit, viatgin de forma segura mitjançant el web, impedint que tercers puguin accedir a ells.

Als darrers temps s’està qüestionant la seguretat a la xarxa en temes de privacitat a causa del tràfic de dades personals i confidencials i per això les grans companyies s’han implicat prenent mesures al respecte.
De fet, des del 2014 Google ja afavoreix als webs que disposen de certificats SSL, fent-los aparèixer als primers llocs de les seves cerques.

Google “marcarà” aquestes pàgines amb la seva nova versió de navegador Chrome 56, indicant si les pàgines son segures (amb SSL) o no segures (sense SSL). Fins ara només afectava als llocs de venda online o que feien servir mots de pas, però ara tots els webs a Internet es veuran classificats d’aquesta forma.

Tot i no ser obligatori, aquest canvi de Google fa recomanable activar els certificats per a tots els webs, per què tot i que inicialment només els marcarà a no segurs, acabaran senyalitzant-ho de forma molt gràfica amb un triangle vermell.

 

Independentment de la “penalització” de Google, també és positiu activar l’SSL, ja que incrementa la seguretat pels visitants del web i això genera confiança als usuaris i millora el posicionament del seu web.

Independentment de la “penalització” de Google, també és positiu activar l’SSL, ja que incrementa la seguretat pels visitants del web i això genera confiança als usuaris i millora el posicionament del seu web.

 

 

 

 

 

 

Per tot això, creiem que és el moment d’avaluar si el teu web necessita un certificat. Si tens dubtes al respecte, pots deixar-nos el teu comentari aquí sota!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El Tribunal Suprem confirma que el termini de pagament no pot superar els 60 dies

Next Story

Com sona la vostra marca?

Latest from Innovació