/

Com crear una marca i que transmeti valors

com crear una marca
com crear una marca

Com es diu el teu negoci? Com has batejat el teu producte o servei? Quin colors té el logotip? Quina tipografia fas servir? Què transmet? S’adequa al caràcter o personalitat que té la teva empresa? Crear una marca i que transmeti valors és un tema clau per definir la teva identitat.

En aquest i pròxims posts tractarem el tema i repassarem conceptes com el Naming, la imatge corporativa, el llibre d’estils, l’audiobranding, entre d’altres.

La marca, la teva targeta de presentació

La imatge, forma, so, colors, o paraules que fas servir per “vestir” el teu nom diuen molt de tu, i amb el temps consoliden la teva marca mitjançant la qual els usuaris et reconeixen i t’associen a uns valors determinats.

Hem d’entendre la marca més enllà del logotip gràfic, la imatge corporativa, o el nom comercial.

Es tracta del conjunt d’elements, nom, símbols, signes, disseny, imatges, sons o una combinació de tots ells que s’atorguen a una empresa, negoci, producte o servei donant-li identitat única, i el distingeixen davant la resta al mercat.

La marca pot ser corporativa en quan ens referim a una empresa o negoci, o bé una marca de producte o servei. Per posar un exemple, Nestlé seria una marca corporativa, i Nescafé o Nesquik marques de producte.

Sovint és la teva targeta de presentació, la primera informació que reben de tu, i per tant el que determina una primera impressió.

En aquest primer post a mode d’introducció, i tant si ja tens creada una marca com si l’has de crear, analitzem com és o com ha de ser aquesta marca perquè sigui coherent al missatge que vols transmetre, i als valors intrínsecs de la teva empresa, negoci, producte o servei.

El significat dels elements que formen la teva marca

Per exemple, segur que no et sorprèn relacionar el negre amb una marca que vol transmetre elegància. Compte però, el negre també es relaciona amb la nit i certa obscuritat – diguem cert misteri -, per tant potser no casa amb el teu negoci si el vols posicionar dins la gama de l’elegància però té una connotació, potser, clarament ecològica, d’activitat diürna, o vol transmetre alhora llum i alegria.

com crear una marcacom crear una marca

 

 

 

Darrerament està “de moda” la tipologia (tipus de lletra que es fa servir) vintage, retro, amb aires romàntics, fins rústics i semblants a escrits a mà. Si som una empresa dedicada a les noves tecnologies, no tindria massa sentit seguir aquesta “moda”.

com crear una marcaT’imagines un banc utilitzant un símbol que s’assembli a una màscara o antifaç? I una jardineria que recordi a una fàbrica?

O si truquessis al telèfon d’atenció al client de la teva asseguradora i el so d’espera fos una música de terror?

Alhora de pensar com s’ha de dir i com ha de ser com crear una marcala teva marca, hi ha decisions que semblen evidents o de sentit comú, però existeixen milers de subtileses que ens poden fer errar, i predestinar la nostra marca a no ser reconeguda o passar desapercebuda.

O pitjor encara, a projectar una imatge en la qual no ens hi identifiquem, o resta lluny dels nostres valors.

Establir un anàlisi d’avançat, pensar en els elements i una estratègia global, sens dubte i com sempre, ens hi ajudarà a encertar.

No us perdeu el post dels nostres companys de jurídic respecte al registre de patents i marques!

Registrar o no registrar la teva marca?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Claus per a l’èxit i les oportunitats de negoci a Costa d’Ivori

Next Story

Evolució de la negociació col.lectiva maig de 2017

Latest from Competitivitat