Claus per a l’èxit i les oportunitats de negoci a Costa d’Ivori

Costa d’Ivori és un dels països referent de l’Àfrica Occidental, amb els seus 24  milions d’habitants ofereix grans oportunitats de negoci. La seva activitat principal està basada en el sector agrícola degut a que és un gran productor i exportador de cafè, fruites tropicals, oli de palma, cacau i anacards.

Conseqüentment, l’economia del país és altament sensible a les fluctuacions dels preus internacionals en aquests productes així com de les condicions climatològiques

El país és el motor econòmic i la porta d’entrada a la regió degut a què hi ha unes bones condicions de comerç entre els països de la zona i molts dels distribuïdors estan implantats en diversos països a la vegada

El país té estabilitat política i econòmicament ha crescut entorn el 8% en els darrers anys, gràcies en part a la seva divisa, el franc CFA, que té paritat fixa amb l’euro. Per aquesta raó, el país no té pèrdues de competitivitat per raons monetàries.

Costa d’Ivori té poques mesures proteccionistes, les barreres (aranzels i permisos) a la importació de productes estrangers no són importants i això facilita les operacions. Tot i així, la presència d’empreses internacionals al país és més aviat baixa i fa que el mercat estigui poc saturat de productes i serveis, en comparació amb el nord i el sud d’Àfrica.

Però hi ha oportunitats reals per les empreses catalanes a Costa d’Ivori?

Pels pròxims anys, el Govern de Costa d’Ivori té previst realitzar grans inversions en àmbits com l’habitatge social, les infraestructures, el sector energètic o el sanitari. Així mateix, s’estan prenent mesures en paral·lel per facilitar la inversió estrangera i afavorir les implantacions.

L’augment de la classe mitjana està implicant un augment molt significatiu de la demanda interna de béns de consum. Tot fa indicar que serà una tendència encara més pronunciada en els pròxims anys  i conseqüentment fa que les construccions privades tinguin un pes significatiu.

Les opcions al sector agroalimentari són també significatives degut a la bona producció i transformació de productes agrícoles així com en l’àmbit de la ramaderia. El sector de la pesca també es troba en transformació i ofereix grans oportunitats de negoci.

El teixit industrial està creixent de manera excepcional (multinacionals, empreses libaneses i locals) i això obre les portes a empreses del sector de materials industrials.

El turisme és una altra de les prioritats del govern. La regió té un gran potencial en aquest terreny ja que disposa de 515 km de costa i actualment hi ha una gran quantitat de projectes de nous hotels en marxa.

https://www.pimealdia.org/passos-preparar-nos-internacionalitzacio/

Com podem traduir les oportunitats de negoci en possibilitat de vendes?

És important tenir en compte una sèrie d’aspectes:

  • Escollir molt bé el distribuïdor adequat: Hi ha un nombre important de proveïdors que visiten a cada distribuïdor; és important poder-se diferenciar de la resta, per exemple deixant un detall després de la visita.
  • Realitzar un bon seguiment comercial: mantenir un contacte presencial regular, crear un vincle emocional, ser transparent, mostrar credibilitat i invertir-hi.

https://www.pimealdia.org/claus-lexit-contractacio-dun-agent-internacional/

  • Pressionar el distribuïdor: Un cop s’ha tancat un acord amb el distribuïdor, és clau la pressió que se li posi per tal que doni prioritat als nostres productes i aconsegueixi els objectius acordats.
  • Tenir uns bons preus de transport: La majoria d’empreses locals comparen els preus en format CIF. Conseqüentment, el preu del transport també juga un rol important en l’oferta.

T’expliquem més claus per a l’èxit amb les nostres trobades individuals de Costa d’Ivori!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Empresa, prevenció i salut

Next Story

Com crear una marca i que transmeti valors

Latest from Competitivitat