//

Empresa, prevenció i salut

Tots tenim ja molt assumida la relació existent entre empresa, prevenció i salut. Podríem dir que és quelcom com una equació matemàtica que té una solució incerta, però en la realitat aquesta composició de paraules té un resultat molt més concret del que ens pensem.

Empresa saludable

Hem de pensar que l’entorn social de l’empresa fa que tots nosaltres aprenguem o seguim uns hàbits que portarem a la nostra vida quotidiana. Els humans som uns animals que aprenem i seguim els costums que copiem dels nostres semblants, allò que fan els nostres grans ho acabem fent nosaltres, allò que fan els nostres mestres ho fem nosaltres, allò que fan els nostres ídols ho fem nosaltres, en definitiva copiem i imitem el que veiem en el nostre entorn.

Les empreses, els seus directius i els treballadors tenim l’obligació d’aprofitar aquells beneficis que ens aporta la feina, i no es tant sols el benefici econòmic, el benefici social, sinó que també ha de ser el benefici de la salut.

Si tenim en compte la quantitat de temps que passem als nostres llocs de treball, veurem que la feina és el millor lloc per aconseguir canviar els nostres costums i la nostra forma d’actuar

Per tant, en els centres de treball s’han de promoure formes d’actuar més saludables, i no estic parlant només del treball segur i d’evitar accidents, sinó que cal tenir en compte altres temes com poden ser l’alimentació, l’acompliment dels horaris de menjar i la seva qualitat i equilibri, les relacions personals i el respecte, les bones practiques en la conducció i la cura del medi ambient, i el trencament amb el sedentarisme, ja sigui amb la practica de l’esport o amb nous hàbits com el caminar, el pujar escales o fins i tot les bones postures a la feina.

Es per això que PIMEC i la FUNDACIÓ PIMEC amb col·laboració amb la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de Trànsit i la Conselleria de Treball, promouen les bones practiques en l’entorn laboral i com no, faciliten eines per a poder dur a terme aquest canvis d’hàbits des de les empreses.

El dijous dia 8 de juny a la seu de PIMEC BARCELONA, c/ Viladomat 174, fem una jornada sobre EMPRESA SALUDABLE i PREVENCIÓ, a la que esteu tots convidats si esteu interessats, podeu inscriure-us a través d’aquest enllaç:

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

L’ètica empresarial contribueix a l’èxit

Next Story

Claus per a l’èxit i les oportunitats de negoci a Costa d’Ivori

Latest from ODS i RSC