/

Tendències de Màrqueting per al 2017

A les portes de donar la benvinguda al nou any, és bon moment per repassar les tendències de màrqueting que majoritàriament s’esperen per al 2017.

En recopilem aquí 7 que, sense tenir en compte els imprevisibles i imprevistos, ens ajudaran a enfocar la nostra estratègia per a aquest any que arriba.

7 tendències de màrqueting per al 2017

  1. Més i millor contingut audiovisual.

Rebem massa impactes i no podem processar-los tots, de manera que malauradament amb prou feines llegim, però sí mirem i escoltem. D’aquí el domini creixent dels vídeos per parlar de la nostra marca o negoci.

Considerant, a més, l’èxit de jocs com Pokémon Go, el contingut visual virtual i la realitat augmentada tenen tots els números per instaurar-se com a tendència de futur.

  1. Tendències de màrquetingAuge de la mobilitat.

El mòbil com el rei absolut de l’oci i la feina, per tant, caldrà tenir-ho en compte necessàriament a l’hora de desenvolupar pàgines web, decidir com ha de ser la nostra presència online, o com interactuem.

  1. Focus en l’experiència del client.

L’experiència del client ha estat sempre el cor del màrqueting – la percepció que tenen d’una marca o negoci és el que compta -, però amb la transformació digital ho és més que mai.

Hem d’enfocar-nos en filosofies centrades en el client per crear estratègies efectives de màrqueting i una experiència positiva dins la transformació digital.

  1. Contingut únic i interactiu.

No ens cansem de dir que el màrqueting de contingut és imprescindible; explicar històries per transmetre valors, qualitats, avantatges, serveis, … de la nostra marca o negoci.

La tendència passa per personalitzar aquest contingut (exemple de les llaunes de Coca-Cola amb noms de persones, o les botelletes de Moritz amb lletres diferents), i fer-lo interactiu de manera que els usuaris puguin connectar emocionalment amb nosaltres.

  1. Anàlisi de dades.

Les estadístiques que rebem de les nostres accions online o campanyes, així com els avenços tecnològics en anàlisi de dades ens donaran més informació i de més qualitat per poder conèixer més els nostres clients i usuaris i poder per tant respondre’ls i oferir-los coses més ajustades al seu perfil.

  1. Internet de les coses.

Interacció dels objectes, i dispositius connectats i “vestibles” (weareable). El rellotge que compta les passes que hem fet caminant en un dia; o la nevera connectada al mòbil que ens avisa dels aliments que escassegen, i ens dóna l’opció de realitzar la compra online al supermercat amb un sol clic.

  1. Més Social Media Marquèting / Xarxes socials.

La nostra relació com a empreses amb les xarxes socials ha de canviar. Cada vegada aprendrem més sobre com hem d’utilitzar els mitjans socials a benefici del nostre negoci.

No es tracta només de ser-hi presents mitjançant qualsevol missatge, sinó que ens anirem sofisticant i tindrem les eines per a fer-ho. Personalització, venda, servei, i aconseguir al final compromís dels clients i usuaris amb la nostra marca o negoci.

Preparats per al 2017? Feliç entrada i molt bon any a tothom!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Aquests éssers estranys anomenats “treballadors”

Next Story

Mentalitat fora de la caixa: veure més enllà de nosaltres mateixos

Latest from Competitivitat