La fi del roaming ha arribat a la UE

A partir del 15 de juny de 2017, els ciutadans que es desplacin dins de la UE poden trucar, enviar missatges de text i connectar-se als seus dispositius mòbils, al mateix preu que paguen a casa. La fi del roaming amb l’eliminació de les tarifes d’itinerància, ja és un fet tangible.

Cada vegada que un ciutadà europeu creuava una frontera de la UE ja fós per treball, estudis, vacances, o simplement per un dia, havia de preocupar-se d’activar el servei de roaming i esperar un increment significatiu en la seva factura de mòbil a la tornada. A partir d’avui, però, podrem seguir connectats mentre viatgem dins de la UE, al mateix preu que ho fem habitualment.

Quins països estan inclosos?

Tots els 28 estats membres de la UE estan subjectes a l’eliminació de les tarifes d’itinerància. Això inclou actualment el Regne Unit, encara que la seva posició pot canviar un cop surti de la UE. A més, es preveu que aviat s’ampliï als països de l’Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega)

Països com Suïssa i Andorra, així com les illes Anglonormandes, que no són formalment part de la UE, no necessàriament cauen sota les regles i estaran subjectes a la discreció dels proveïdors de la xarxa. Turquia, membre de la UE, en l’actualitat només inclou Vodafone en el seu paquet d’itinerància.

Què passa si has de trucar a un altre país de la UE des de casa?

Quan truquem a un altre país des de casa, no estem tècnicament en itinerància per tant, els proveïdors són lliures de cobrar el que vulguin. Moltes xarxes tenen paquets de trucades internacionals que es poden afegir a la factura per un càrrec addicional. Aquests costos varien depenent de l’operador.

Tal i com  han manifestat el president del Parlament Europeu Antonio Tajani, el primer ministre de Malta Joseph Muscat, Presidencia maltesa del Consell de la Unió Europea, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker:

La fi de les tarifes d’itinerància és una de les bases per al mercat únic digital de la UE i és un altre pas cap a la construcció d’una societat europea digital unida, sostenible i accessible per a tots els ciutadans

 

El perill de la fi del roaming

No obstant, és una veritable vergonya i decepció que els operadors augmentin les tarifes de base per compensar aquesta pèrdua d’ingressos, aplicant una càrrega als seus clients usuaris.

Els analistes de Credit Suisse van estimar a l’abril que l’eliminació del roaming faria augmentar entre un 2% i un 5% les tarifes de base per a compensar la pèrdua d’ingressos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com es diu la teva marca? Naming

Next Story

Eslògan, colors i audiobranding. Elements d’una marca

Latest from Innovació