Com es diu la teva marca? Naming

naming
naming

Comencem per les paraules, el nom (també conegut com Naming), com “bategem” el nostre negoci o producte o servei? Com li diem? A l’anterior post vam iniciar una sèrie dedicada a crear una marca i que transmeti valors, que continuem aquí amb més aportacions esperem de valor!

Com crear una marca i que transmeti valors

Com amb el naixement d’un fill/a i per quan estem pensant en com es dirà, quin nom ens agrada, què vol dir, quin significat té per a nosaltres més enllà del sentit de les paraules en sí i el seu origen potser, alhora d’escollir un nom de negoci es tractaria del mateix exercici.

Compartim aquí la història que hi ha darrera dels noms d’algunes de les marques més conegudes.

Nike. En la mitologia grega, Nike era la deessa que personificava la victòria. El símbol de la marca simbolitza el vol de la deessa, que originalment era representada per una dona amb ales, similar a un àngel.

Fanta. El nom d’aquesta beguda va sorgir d’una sessió de “pluja d’idees” (brainstorming) per part d’un grup de treballadors de Coca-Cola a Alemanya. El director del grup va animar a la resta d’executius que utilitzessin la seva “fantasia” (fantasie) per pensar en el nom.naming

Samsung. En coreà, Samsung és la suma de dues paraules: sam (tres) i sung (estrelles). Així doncs, Samsung és “tres estrelles”, representant grandesa i poder.

Lego. La paraula Lego prové de la contracció danesa leg godt, que significa “juga bé”.

Nivea. La paraula vol dir “neu blanca”, en referència a la puresa de la pell.

Amazon. El seu fundador, Jeff Bezos, volia un nom que comences per “A” per a la seva empresa, de manera que aparegués als primers llocs per ordre alfabètic. Buscant al diccionari es va detenir en Amazon, un dels rius més grans del món i el més cabalós. Aquesta grandesa era que ell volia per a la seva companyia.

Volkswagen. Significa literalment “cotxe del poble”, en una època on el paviment estava restringit als rics.

Adidas. És un joc de paraules del nom del seu fundador Adolf “Adi” Dassler.

Coca-Cola. Derivat de les fulles de coca i les nous de Kola, utilitzades com a saboritzants, el fundador de la marca va canviar la “k” per la “c”.

Reebok. Prové de lletrejar “Rhebok”, un antílop africà dit així en llengua afrikaans.

Sony. Del llatí “sonus” que vol dir so; o “sonny” paraula de l’argot dels Estats Units per referir-se als joves brillants.

Gap. Mot relacionat amb la bretxa generacional entre nens i adults.

Barbie. Sobrenom de la filla de l’empresària que va crear la marca, Bàrbara.

Ray-ban. Joc de paraules que significa “prohibits els raigs” (de sol).

Hi ha marques els noms de les quals simplement no volen dir res, o no tenen relació amb el producte o servei que representen, o la funció de l’empresa.

Però quan no disposem de massa recursos per donar-ho a conèixer, la recomanació seria batejar la marca amb un nom que ja de per sí sigui descriptiu; advocats associats, gestoria X, ferreteria X, … o com PIMEC, petita i mitjana empresa de Catalunya.

I unes darreres recomanacions, prova el nom a Google per saber si existeix res molt similar que ja estigui ben posicionat, assegura’t que es pugui registrar, i sobretot: Mira que el domini estigui lliure! I compra’n les seves extensions – .cat., .com, etc. (ho pots fer a www.nominalia.com, o www.arsys.es).

Més recomanacions per trobar nom a la teva marca:

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com organitzar un esdeveniment corporatiu

Next Story

La fi del roaming ha arribat a la UE

Latest from Competitivitat