Talentgagement: La clau per aconseguir una marca Retail smart & sexy

  • Què és el Talentgagement? 

El Talentgagement és un concepte desenvolupat per mi que sorgeix de la unió de dues paraules: talent; i compromís, engagement. I ho descric com la clau per a seduir, desenvolupar i comprometre al talent amb les companyies del sector Retail.

En un context global, homogeni i saturat, marcat pels avenços tecnològics i els canvis demogràfics, el sector Retail es troba davant un nou paradigma en el qual el “què” venem perd importància davant del “com” ho venem. Adquirint l’experiència de compra una importància vital en l’elecció del shopper (comprador).

En paral·lel, el propi entorn genera una evolució en aquest shopper, qui adquireix valors; està més connectat i informat que mai; i creix en ètica, creativitat, exigència i compromís. Aspectes que influeixen en la seva decisió de compra i, com a conseqüència, ho situen a l’eix central de l’estratègia del negoci Retail.

D’aquest context, sorgeix la tendència “Customer First Bussiness”, la qual dona poder a la botiga i al personal de vendes, com a claus per a la satisfacció del client. I amb elles la necessitat de transformar als equips de les botigues en ambaixadors de marca, com a nexe crucial d’unió amb el client i factor determinant de l’experiència de compra.

El Talentgagement ajuda a les marques Retail a generar compromís i passió en els seus equips pel que fan; i a aconseguir millors resultats, aconseguint un major impacte en el negoci.

 Engagement( Compromís)- Quina quantitat de €/any podríem estalviar en rotació en un sector que es troba per sobre de la mitjana i en el qual el 50% de les marques tenen problemes per trobar talent?

Millorar la cultura corporativa, tenir claredat en les expectatives, generar l’oportunitat de fer el que millor se’ns dóna, proporcionar desenvolupament i tenir en compte les opinions de l’equip, són claus essencials per retenir al talent, en un sector que es caracteritza per l’alta rotació de plantilles, majoritàriament joves, a causa de les característiques pròpies del sector.

Capacitats- En quin percentatge podríem incrementar les nostres vendes/kpi de tenda amb plantilles qualificades?

Facilitar coneixement i desenvolupar les habilitats necessàries per satisfer al client és essencial per als equips Retail, ja que els dota d’eines que els doten de poder en la seva funcions diàries, generant compromís i motivació; els hi genera seguretat davant d’un client que en un 90% s’informa on-line sobre el producte abans d’anar a la botiga a comprar; i els permet retro-alimentar al sistema amb objectivitat, generant creixement al negoci.

 Performance( Acompliment)-Els nostres managers estan preparats per ser capdavanters?

Quan parlem d’aconseguir resultats excel·lents a més de tenir un personal a botiga qualificat, necessitem uns managers ben preparats, que siguin clars a l’hora de definir funcions, que proporcionin feedback, que siguin transparents, etc. Avui dia, la motivació de treballar per a una companyia o una altra està lligada al desenvolupament personal i professional que aquesta empresa ens pot proporcionar. Ara ja no volem treballar per a un cap, sinó per un coach. Per tant, necessitem bons líders que guiïn i desenvolupin als nostres equips en la consecució de resultats.

  • Per què practicar el Talentgagement?

En aquest nou entorn, el repte de les empreses Retail segueix sent el mateix: Productivitat i Creixement. El que sembla important qüestionar són les habilitats que hem d’incorporar per aconseguir la productivitat i el creixement que necessitem per sobreviure en ell.

I la clau està en el talent i el engagement! Equips i clients alineats i satisfets amb la nostra marca. Equips i clients que constitueixen el nou mitjà d’aconseguir els nostres objectius. Equips capacitats, motivats i compromesos amb la nostra marca. Clients alineats amb ella i satisfets amb l’experiència de compra que proporcionen els nostres equips.

El Talentgagement ajuda a convertir als empleats de les empreses del sector Retail en ambaixadors de marca, generant una experiència de compra 100% coherent, sostenible i alineada a l’estratègia i objectius corporatius.

I com a conseqüència, ajuda a les marques Retail a ser smart & sexy.

Smart( intel·ligent): Creixen a través del creixement dels seus equips, proporcionant-los l’autonomia, desenvolupament, participació i implicació necessàries per a aconseguir-ho.

Sexy: Sedueixen al talent idoni i generen motivació, a través de la implicaci31ó, amb la finalitat de generar més idees i incrementar la productivitat.

Factor important a tenir en compte, ja que aquelles marques que assumeixin un compromís social amb el seu entorn i li proporcionin benestar, seran les escollides pels usuaris, que cada vegada més necessiten un propòsit per part de les companyies, més enllà d’obtenir rendibilitat.

Per tant, el Talentgagement afavoreix el desenvolupament del talent de les marques Retail i de marques Retail smart & sexy, facilitant-los el poder d’estimular la motivació, reduint potencials conflictes i proporcionant estabilitat financera, autoestima i optimisme.

I com a conseqüència, contribuint a crear una societat millor.

Practiquem el Talentgagement!

Ester Hidalgo, Talentgager

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El neurolideratge ha revolucionat la manera de fer empresa

Next Story

Èxit professional: intel·ligència emocional Vs intel·lectual

Latest from Competitivitat