Èxit professional: intel·ligència emocional Vs intel·lectual

Què és més important per a l’èxit professional, el coeficient intel·lectual o la intel·ligència emocional? Som conscients de la importància de la intel·ligència emocional en l’àmbit laboral?

 la intel·ligència emocional és la manera d’interactuar desenvolupant habilitats psicològiques com són el control dels impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia i l’agilitat mental, que ens permeten gestionar les nostres pròpies emocions i les dels altres per a relacionar-nos satisfactòriament amb l’entorn, tant personal com laboral, d’aquesta manera provocant un bon clima laboral aconseguim un equip productiu i altament involucrat

A la intel·ligència emocional és imprescindible el sentit comú, la capacitat de discerniment a l’hora de la presa de decisions coherents, basades en la raó i en els seus coneixements, capacitat que resulta la millor i més convenient actitud tant per a si mateix com per relacionar-se amb els altres.

Actuar amb sentit comú vol dir ser rigorós, coherent, emocionalment equilibrat, assertiu. La persona amb sentit comú té tarannà positiu, simpatia i intel·ligència emocional.

Ser intel·ligent emocionalment ens ajuda a comportar-nos de forma correcta i alineada amb els nostres objectius i poder viure en harmonia

La forma que tenim de relacionar-nos amb nosaltres mateixos, té tres components:

  • Consciència en un mateix: és la capacitat de reconèixer i entendre les pròpies fortaleses, debilitats, estats d’ànim, emocions i impulsos, així com l’efecte que aquests tenen sobre els altres i sobre el treball.
  • Autoregulació o control de si mateix: és l’habilitat de controlar les nostres pròpies emocions i impulsos per adequar-los a un objectiu, de responsabilitzar-se dels propis actes, de pensar abans d’actuar i d’evitar els judicis prematurs.
  • Acte motivació: és l’habilitat d’estar en un estat de contínua recerca i persistència en la consecució dels objectius, fent front als problemes i trobant solucions.

La manera en què ens relacionem amb els altres, té dos components:

  • Empatia: és l’habilitat per entendre les necessitats, sentiments i problemes dels altres, posant-se en el seu lloc, i respondre correctament a les seves reaccions emocionals.
  • Habilitats socials: és el talent en el maneig de les relacions amb els altres, en saber persuadir i influir en els altres.

“Les persones amb habilitats emocionals ben desenvolupades tenen més probabilitats de sentir-se satisfetes i ser eficaces en la seva vida, i de dominar els hàbits mentals que afavoreixin la seva pròpia productivitat, les persones que no poden posar cert ordre en la seva vida emocional, lliuren batalles interiors que sabotegen la seva capacitat de concentrar-se en el treball i pensar amb claredat “(Daniel Goleman)

“El ingredient més important en la fórmula de l’èxit és saber com entendre amb la gent ” (Theodore Roosevelt)

La capacitat de liderar un equip, de saber solucionar problemes, de resoldre conflictes, de treballar en equip, com afrontar i sortir enfortit i motivat després d’un fracàs, i com dirigir i orientar la pròpia vida i la dels que ens envolten són habilitats que es poden desenvolupar a través de la intel·ligència emocional.

“En temps de canvi, els que estiguin oberts a l’aprenentatge s’apoderaran del futur , mentre que aquells que creuen saber-ho tot estaran ben equipats per a un món que ja no existeix.” (Eric Hoffer)

Entrenar-nos per conèixer i manejar les nostres emocions, automotivar, reconèixer les emocions dels altres ens ajudarà a gaudir més de la vida, a tenir una actitud positiva tant en l’àmbit personal com laboral, de manera que desenvolupar i entrenar la nostra intel·ligència emocional està més vinculat a l’èxit professional, social i familiar, i amb el benestar de la persona que el quocient intel·lectual.

La intel·ligència emocional, en l’actualitat, és una habilitat molt valorada en les empreses

Emotional Intelligence training t’apuntes?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Talentgagement: La clau per aconseguir una marca Retail smart & sexy

Next Story

Per fi les primeres pluges amb cara i ulls: predicció meteorològica del 6 al 12 de gener 2018

Latest from Competitivitat