Per fi les primeres pluges amb cara i ulls: predicció meteorològica del 6 al 12 de gener 2018

Portem un dèficit de precipitació a tot el país notable, així que hem de felicitar-nos, malgrat que coincideixi en cap de setmana (les pertorbacions no entenen de calendaris), de l’arribada de les primeres pluges i nevades més o menys generals.

Les altes temperatures d’aquests passats dies, més pròpies de la primavera, s’acaben i ja us avisem que a partir de demà dissabte torneu a preparar la roba de ple hivern…i traieu les teranyines dels paraigües!

Cap de setmana doncs amb el retorn de fred i pluja que a força comarques serà moderada i persistent a partir de dissabte a la tarda o vespre.

Diumenge cap el tard, depenent de la zona,  s’iniciarà una progressiva millora. La setmana vinent la iniciarem sense pluja però amb fred, per anar ben abrigat, esperant una altra pertorbació que arribarà dijous. Tot plegat ens fa recordar que amb les ventades que hem tingut, millor estar previngut per si les fulles, l’aigua i els embornals poden fer alguna mala passada, alguna petita inundació.

Les conseqüències per a les pimes

  • No serà el temps més adequat per fruir d’activitats a l’aire lliure, però la neu que esperem que caigui a moltes muntanyes garantirà una excel·lent temporada a les pistes d’esquí. Aprofiti les rebaixes del sector tèxtil i compri roba d’abric si encara no ho ha fet, tenim fred per estona.
  • Pel que fa al sector agrícola, no esperem glaçades importants, malgrat el descens termomètric, gràcies a les nits ennuvolades.
  • La petita i mitjana empresa notarà en les seves plantilles les conseqüències de la grip, coses de l’hivern.

I per acabar, una bona notícia: aquests darrers dies ens ha bufat una bona ponentada, calenta i eixuta. Sàpiguen que el vent de ponent és el pitjor de tots els vents a moltes zones del litoral i pre-litoral, carregat d’ions positius altera el sistema nerviós de persones i animals.

Si ha tingut mal de cap, punxades en antigues lesions, irritabilitat, insomni…pot donar-li la culpa al ponent, vent que ja s’ha acabat i que aquest cap de setmana girarà a llevant, humit i més confortable malgrat la pluja…no es pot tenir tot!

Per a finalitzar la predicció setmanal, us deixem amb unes imatges

Posta de sol del passat 3 de gener des de l’observatori de plaça Kennedy a Barcelona. | Autor: Alfred Rodríguez Picó
Esterri d’Àneu sota boira i la neu el passat 2 de gener. | Autor: Ramon Baylina

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Èxit professional: intel·ligència emocional Vs intel·lectual

Next Story

Lideratge empresarial: saber delegar, la base dels negocis

Latest from ODS i RSC