Paraigua guardat i menys fred: predicció meteorològica del 18 al 24 de novembre 2017

Però on són les pluges de tardor? Molt lluny i tardaran en arribar. Sort vam tenir al nostre país del temporal de mitjans d’octubre, encara vivim de renda d’aquelles precipitacions.

No plou ni vol ploure i les temperatures, que durant les darreres dues setmanes han estat gairebé hivernals, volen suavitzar-se una mica

De moment anunciem un cap de setmana i primera meitat de la setmana vinent sense ni una gota de pluja, afavorint totes les feines que es fan a l’aire lliure: construcció, asfaltatge, reparació d’exteriors, rehabilitacions, jardineria…i ajudant a que molts s’animin a realitzar activitats de muntanya, visitar parcs d’atraccions o simplement gaudir d’una natura tranquil·la i mig adormida.

Les temperatures aniran pujant, mantenint-se unes nits moderadament fredes però amb màximes cada cop més dolces. Dilluns i dimarts tindrem unes acusades inversions tèrmiques, sinònim de nivells de contaminació elevats a les zones urbanes. Ja sabem que no ens fan cas però estaria molt bé no agafar el cotxe, a no ser que sigui imprescindible i anar a peu o amb transport públic, jo els hi asseguro que ho faig.

A partir de dimecres començarà a arribar vent humit del sud, poc fred que aportarà força núvols per dijous i divendres, algunes boires i res de glaçades, per tant ja estan avisats pagesos i ramaders que descartem cap entrada freda contundent. Per cert, amb l’augment de la humitat, ja no patirà aquelles “enrampades” incòmodes quan toca objectes metàl·lics.

Possiblement el següent cap de setmana arribi una primera pertorbació, ara per ara poc important que podrà donar alguna tímida pluja, poca cosa i en cap cas ajudaria a pal·liar la sequera que estem patint. Els vents freds i eixuts de tramuntana i mestral dels darrers dies han castigat boscos i conreus, arreplegant bona part de la humitat superficial. Per les pistes d’esquí poca neu caurà del cel, per no dir res i la que es pugui fer artificialment no serà massa abundant ja que les condicions de temperatura i humitat no ajudaran a fabricar-la.

Pel que fa a la situació marítima, mentre a la Mediterrània oriental estan patint les conseqüències d’importants temporals, la navegació entre Catalunya, sud de França i Balears és i serà ben tranquil·la, sense la repetició de les tramuntanades de dies passats.

Tardor gansonera per uns quants dies!

Per gentilesa de TAIKO Meteorologia

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Automotivació, l’habilitat més poderosa

Next Story

Certificats que necessites per a l’exportació de vi i cava a l’estranger

Latest from ODS i RSC