Automotivació, l’habilitat més poderosa

L’Automotivació és INFLUIR en el teu estat d’ànim. Aquesta habilitat és com un motor potent que ens produeix l’energia per assolir objectius o metes.

Coneix-te, accepta’t, supera’t

La motivació està present en totes les facetes de la vida, però quan parlem d’automotivació és una cosa diferent ja que és la motivació cap a un mateix.

Automotivar és donar-se a un mateix les raons i l’entusiasme amb el qual provocar una acció o un determinat comportament. Amb aquesta habilitat s’adquireix una força interna que serà el motor que t’impulsa constantment cap endavant, aconseguint l’energia vital necessària per a realitzar esforços extraordinaris i assolir els teus objectius i objectius.

És fonamental que qualsevol persona que busqui millorar i gestionar la seva vida comprengui les conseqüències positives que l’automotivació aporta

Tots carreguem amb experiències del passat que ens han modelat fins a ser el que som avui. El problema apareix quan deixem que aquestes experiències del passat, que en algun cas van poder ser doloroses, ens condicionin. No deixis que aquest dolor esclavitzi la teva vida, ja que a poc a poc acabarà transformant-se en pors. Aprèn el que puguis d’aquesta mala experiència que vas viure i segueix endavant. Aquesta actitud és la que ajudarà a la teva automotivació.

Hi ha moltes coses positives que estan passant al món, sigues conscient d’això, ja que això afavorirà el poder construir una actitud d’esperança i confiança

El que ens diferencia els uns dels altres és la capacitat de lluitar tolerant l’ansietat de l’espera, de postergar la gratificació, en lloc d’abandonar quan el nostre objectiu ens suposa un esforç personal.

Comprén-te, comprome’t, perfeccióna’t

Quan la motivació neix del nostre interior ens enfortim. El fet que pensem que una cosa és agradable fer-la és el que fa que aquesta cosa sigui agradable, i no la cosa en si. Els nostres pensaments condicionen les accions que realitzem i per tant la nostra vivència respecte a elles. El com vius les coses es genera en tu, no depèn ni està subjecta a terceres persones, és el que t’impulsa en la teva vida.

Connectar amb el sentit de per què fem el que estem fent és molt efectiu a l’hora de mantenir-nos motivats. Cal TENIR MOLT CLARES LES NOSTRES METES si volem sobreviure als estímuls externs, molts d’ells pessimistes. Nosaltres mateixos som la peça clau per fomentar els nostres nivells de motivació.

Per tenir èxit i aconseguir els nostres objectius hem de ser perseverants i no rendir-nos davant els obstacles que es presentin, el nostre esforç valdrà la pena i es veurà recompensat. Recapacitem en si tenim el nivell d’estimulació adequat per abordar aquests objectius, quan a la feina fem les coses perquè les hem de fer, perquè ens agrada el que fem i gaudim amb això, o perquè no ens queda una altra i només ens anima els diners que guanyarem fent-ho.

Si quan ens plantegem un objectiu ens anem animant amb cada part del camí recorregut, si els problemes o contratemps els vivim com un desafiament, si quan he tingut un èxit em sento orgullós de mi mateix encara que no m’ho destaquin altres persones, si tinc clar que les coses que requereixen un esforç són les que realment mereixen la pena i després més valores, estarem més a prop de la motivació necessària per aconseguir les nostres metes en la vida.

Respecte a la motivació en el treball està clar que el benestar laboral està íntimament relacionat amb la productivitat

Segons mostren alguns estudis, més del 80% dels treballadors no són feliços a la feina i gairebé la meitat de les empreses, el 46%, no fan res per millorar la situació dels seus empleats tot i l’evident relació entre el benestar laboral i el rendiment professional .

 

Tot canviaria si deixéssim de queixar-nos. Pot semblar una obvietat però aquesta és una de les claus per a ser feliç. la millor manera de guanyar-li la batalla a la frustració és deixar de pensar constantment en el que ens agradaria tenir i no tenim. ser ambiciós pot ser bo però amb control, per no caure en la insatisfacció .

Gaudir d’un bon ambient a la feina és un dels factors que més incideixen sobre el benestar dels empleats. Tant el bo com el dolent s’encomana així que, Envolta’t de persones positives, vitals i entusiastes. Millorarà el teu estat d’ànim i la manera de enfrontar-te a la vida.

Convertim l’optimisme en la nostra bandera i recordem que estar motivat és una qüestió d’actitud.

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Coneix la documentació per a l’exportació de vi i cava a l’estranger

Next Story

Paraigua guardat i menys fred: predicció meteorològica del 18 al 24 de novembre 2017

Latest from Competitivitat