Pensem primer en petit

El proper 12 de maig se celebra el “Dia Europeu de la Pime”, i en el context actual de postpandèmia i pressió inflacionària, des de PIMEC i SMEunited continuem defensant davant les institucions el paper clau de les pimes en la societat i en l’economia.

Malauradament, el nombre d’empreses que han hagut de posar fi a la seva activitat continua augmentant i, per tal que aquesta situació no es converteixi en una tendència, seguim treballant en diversos fronts.

En primer lloc, cal recuperar l’estabilitat econòmica d’Europa estabilitzant els mercats de productes bàsics i reduint la inflació. L’índex empresarial de les pimes (SME Business Climate Index) elaborat per SMEunited el passat mes de març constata que la recuperació de les pimes es manté estancada.

En aquest context, i més que mai, ens cal assegurar que les autoritats, tant a nivell europeu com nacional i autonòmic, promoguin la competitivitat de les mipimes. Un dels aspectes més rellevants consisteix a posar fi a la volatilitat dels preus energètics del darrer any instaurant un sistema just de configuració de preus. Un altre element clau és acabar amb la morositat i des de PIMEC estem treballant perquè la revisió de la directiva de lluita contra la morositat sigui clara i no doni lloc a interpretacions diferents, que propiciïn els abusos per part de grans empreses.

La manca de personal de les empreses arreu d’Europa és també un tema important. La Comissió Europea acaba d’inaugurar l’Any Europeu de les Competències per tal de promoure la reconversió dels treballadors (reskiling), la formació professional i altres mesures com el reconeixement de qualificacions de ciutadans no comunitaris. SMEunited, com a agent social europeu, ha escollit com a tema anual de treball les competències, i des de PIMEC estem traslladant les necessitats concretes de les pimes per aconseguir redreçar la situació.

A Europa gaudim d’uns alts estàndards de protecció mediambiental i laborals, comparats amb la resta del món. Altres països desenvolupats adopten els estàndards i les normes europees en les seves legislacions. Això, que ens fa sentir molt orgullosos de ser ciutadans europeus, no ha de ser un inconvenient per a les nostres pimes. La nostra tasca és trobar l’equilibri entre un creixement sostenible i inclusiu i al mateix temps assegurar-nos que les pimes estan al pont de comandament.

Des de la delegació UE de PIMEC sempre reclamem que es legisli pensant en la dimensió de l’empresa i que s’alleugi les pimes de les traves administratives i els costos de compliment innecessaris, i no ens cansarem de repetir-ho!

 

Rosa Solanes
Representant de PIMEC a la Unió Europea

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Comerços aprenents: com reforçar el vincle amb la clientela a través del català

Next Story

Registrar la jornada amb dades biomètriques?

Latest from Panorama